0

Филмът "Сам вкъщи" е безспорно една от класиките на американското кино от 90-те години.

Макар да го виждаме на малкия екран всяка година в периода на Коледа и Нова година, сладкият Кевин Маккалистър (изигран от Маколи Кълкин) винаги ще ни очарова със смелите си постъпки и пакости, с които надхитрява "лепкавите бандити", както се наричат във втората серия на лентата.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ КАК ИЗГЛЕЖДА КЪЩАТА ОТ "САМ ВКЪЩИ" В НАШИ ДНИ

Няма как да не ви е направила впечатление прекрасната къща, в която голямото семейство Маккалистър живее.

Историята на къщата не е много известна.

25 години след "Сам вкъщи": Как изглеждат актьорите днес

Зашеметяващото имение е започнато да се строи през далечната 1920 г. 

Домът се намира в щата Илинойс, близо до Чикаго. Много от сцените във филма са заснети в триетажната къща, най-вече в кухнята, главното стълбище и мазето.

Къщата е завършена през 1921 г. и разполага с пет спални, голяма таванска част и самостоятелен двоен гараж, както и оранжерия. През 2012 г. имотът смени собственика си след сделка за 1,58 млн. долара, почти милион по-малко от първоначално поисканата цена.

През 2014 г. пък бе направен основен ремонт.

Почина Джон Хърд – таткото от „Сам вкъщи“

Въпреки че е холивудска и туристическа атракция, къщата остана на пазара цели 10 месеца. Тя бе пусната за продажба за първи път през май 2011 г. за 2,4 млн. долара.

Всички познават сградата в колониален стил в чикагско предградие, която Кевин превърна в бойно поле срещу тромавите крадци.

В галерията горе вижте снимки на къщата в наши дни.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини и любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.