15

С емейство от Севлиево резервирало почивката си в гръцкия курорт "Афитос" в малък хотел близо до плажа. Вместо да се радва на лятната си почивка, когато пристигнали в града Христофор и Ренета разбират, че резервацията им е отменена, а алтернативата, която им се предлага е вила между два курортни комплекса, а условията вътре не отговарят на тези на семейството и цената, която са платили.

"Бяхме резервирали месец по-рано, за да сме спокойни и да можем да отидем на мястото, където сме решили, че ще почиваме. Заплатихме си предварително почивката, обадихме се предварително преди да пристигнем в "Афитос" на хотелиера. Той ни каза, че всичко е наред и ни очаква”, разказва Ренета Петрова пред NOVA.

Резервацията им е отменена, а за това разбират, когато пристигат в курорта. 

"Пристигаме в "Афитос" и в 12 часа хотелиерът ни казва да изчакаме на една бензиностанция. След това ни каза да го последваме и ни заведе в една вила, която изобщо не се намира в "Афитос". Тя е по-скоро между "Афитос" и "Политея", разказва Ренета.

Вместо в хотел на метри от морето, семейството е настанено в друг с условия - далеч неотговарящи на изискванията им.  Хотелиерът ги уверявал, че нямал места, но мястото, където ги настанява ще им хареса.  Според собственика на хотела, не е било възможно семейството да бъде настанено в стаите, за които са платили.

Пред екипа на телевизията той заяви, че качеството на стаите, където са настанени, е по-добро, отколкото мястото, което запазили първоначално.

От платформата за резервации са изпратили писмо до семейството, в което се извиняват за ситуацията и уверяват, че вината е в хотела.

"Платформите за хотелска резервация, които могат да ползват всички граждани на Европейския съюз, когато правят резервации за настаняване и за почивка на своето семейство, се явяват посредник. Съгласно директивата за електронната търговия посредническите услуги са освободени от отговорност. В тази връзка, всяка една такава платформа се стреми отговорността да се носи от хотелиера”, обясни Лиляна Кирчева-Арсова – директор Дирекция "Туристическа политика".

За да може случаят да бъде проверен, трябва да бъде пусната жалба в Комисията за защита на потребителите у нас. Семейството се прибира днес в България, като предстои да пуснат жалба.

Още по темата вижте във видеото.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@