5

Н а нерегламентирано кръстовище край село Драгичево шофьори правят обратен завой в насрещното движение с риск за живота си. NOVA засне как правилата се нарушават от живота автомобили, тирове, маршрутки и други превозни средства.

Водачите използват обръщалото за снегопочистваща техника, намиращо се на границата между зоните на действие на ОПУ - Перник и ОПУ - София. Абсурдното е, че само на 3 километра от нерегламентираното кръстовище има нормално такова със светофар и възможност за обръщане. Вместо това обаче шофьорите предпочитат да нарушават правилата.

И това правят не само хората от близкото село Драгичево, за които  опасният обратен закон в насрещното движение на скоростната отсечка София – Перник, спестява няколко километра път, но и водачи на тирове и дори на маршрутки, движещи се между двата града.

„Това си е техен избор. Тук е забранен обратния завой и изобщо преминаването на разделителната ивица”, което е обозначено със знаци”, коментира инж. Иван Василев от Агенцията за пътна инфраструктура.

„Тук е предвидено да се монтира т.нар. разглобяема осигурителна система за пътища. Но тя ще бъде монтирана при приключване на зимното поддържане. Наистина тук върти нашата снегопочистваща техника, която обслужва област Перник и област София”, посочи Василев. „Временни съоръжения има. Наредени са бализи, които същото забраняват обратното движение”.

„Предприели сме дейности за изграждане на временен светофар. Тук в района имаме амбиции  да се въведе интелигентна система за управление на трафика”, добави инж. Василев.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@