7

П ротест в „Младост” 3 срещу застрояването на парк. Протестиращите твърдят пред NOVA, че теренът, предвиден за 8-етажната сграда, е бил заграден преди седмица и веднага са започнали строителни дейности.

Един от организаторите на протеста от „За Зелен Младост” обясни в „Здравей, България”, че арестуваният по обвинение за подкуп бивш кмет Десислава Иванчева е информирана.

Главният архитект на София обясни за практиките на Иванчева в "Младост"

След ареста на кметицата, хаосът в „Младост“ продължава

Десислава Иванчева окончателно падна от поста кмет на "Младост"

Протестиращите искат кметът на Столична община Йорданка Фандъкова да издаде заповед за нова устройствена процедура на целия район „Младост”, така че да стане ясно къде ще се строи, а не да се разрешават проблемите „на парче”.

Според гражданите на квартала градоустройственият план е бил променен през последните 2 години.

„През 2013 г. е предвидено изграждането на многофункционална спортна зала, което не се е случило заради обжалване на същия този инвеститор, който в момента започва да строи. Тогава е направен подробен устройствен план, който предвижда обособяване на парк от 5 декара, който е защитен. В момента този парк е предвиден и е запазен именно заради подробния устройствен план”, коментира главният архитект на София Здравко Здравков.

„Инвеститорът ще строи на частен терен, на който е предвидено изграждането на обекти за обществено обслужване. Проектът беше внасян при мен нееднократно. Имаше доста забележки и беше преработван. В този смисъл не съм съгласен, че се застрояват терени, отредени за озеленяване. Ще бъде построена 8-етажна сграда”, обясни инж. Здравков.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@