77

П редседателят на Народното събрание Цвета Караянчева наложи наказание - устна забележка на лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Г-жо Нинова, вие отправихте обвинение от една цяла парламентарна група и над 1 млн. избиратели, затова съм принудена да ви накажа по член 156 т. 2 със забележка”, посочи Караянчева

Преди това лидерът на БСП заяви от парламентарната трибуна, че управляващите са виновни за катастрофата на автобус край Своге, в която загинаха 17 души.

Днес трябваше да се гледа Законът за пътищата. 17 души убихте и днес трябваше да им решим проблема. Вместо това да е мястото, на което се прави политика, днес чухме апогей на един творец за личния му принос към България. Тук не е мястото за това. Тук е мястото за политика. И днес трябваше да решим проблема със Закона за пътищата, за да няма още инциденти като Своге”, заяви Нинова.

Тя коментира декларация, прочетена от депутата от ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов.

Тази декларация беше най-силното доказателство защо този парламент е изчерпал своята същност. Каква политика имаше в тази декларация? Какво решение за проблеми на българи? В нея имаше омраза, лични нападки и квалификации към председателя на опозицията. Когато се изправихме не срещу вас, колеги, а срещу олигархчината система от която сте част, сме си дали сметка какво ни чака. Не разбирам защо се обиждате, когато цитираме Антон Тодоров – „шайка”, каза Нинова.

„Един от вас смята, че вие сте шайка и много хубаво ви описва. Ние сме 1 млн. българи – аз не съм Корнелия Нинова тук, представлявам 1 млн. българи. Това сме ние”, подчерта Нинова.

„Как ме нарекохте, „парламентарна манекенка“, заради снимките с животните. Извършихте престъпление спрямо българските собственици на животни и вашите нападки за снимките с тях няма да измият вината ви”,отвърна Нинова на Рашидов.

Депутатът от ГЕРБ заяви от трибуната на Народното събрание, че лидерът на БСП се възползва от трагичния инцидент край Своге.

Корнелия Нинова като парламентарна манекенка си прави пиар с мъките на хората”, посочи Рашидов.

„Взимам думата по повод атаките срещу ГЕРБ заради постоянните и нелепи изцепки по време на ваканцията. Не знам с какво право левите депутати си позволяват да отправят критики и публично да заклеймят управляващите от ГЕРБ с думите „шайка крадци“. Кои сте вие да ни осъждате всички на гражданска смърт? Това е недопустима клевета. Като два мандата министър на ГЕРБ се чувствам засегнат”, каза Рашидов.

Вашата агресия, г-жо Нинова, обижда човешкото достойнство”, заяви депутатът от ГЕРБ. „Лидерката на левицата, тъй като не може да пее и да пише, говори бездарни стихове”, подчерта той.

Караянчева: Няма правителствена криза

Ще има ли предсрочни избори през есента

Каракачанов: Комуникацията в коалицията буксува, какво реши НФСБ

НФСБ остава в управлението, засега

ГЕРБ: Кога БСП ще поеме отговорност, ВМРО иска съвет 

Борисов поиска три оставки и ги получи

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@