24

Н ародното събрание не успя да събере кворум. Регистрираха се 106 народни представители. За да бъде събран кворум, трябва поне половината депутати да бъдат в зала. Следващото пленарно заседание ще бъде на 28 септември от 9.00 ч.

„Видях, че от БСП и ДПС нито един не се регистрира. Предстои да проверя колко от останалите народни представители от другите парламентарни групи не са били в зала по неуважителни причини”, коментира председателят на парламента Цвета Караянчева.

„Изключително съм разочарована, защото мисля, че тук има отговорни хора, които са дошли да работят, а не да представят визията си в работно време”, посочи Караянчева, имайки предвид БСП и тяхната програма „Визия за България”.

Тя подчерта, че в днешния дневен ред на парламента има важни точки, чието разглеждане се е провалило, сред които са Законът за местното самоуправление и Законът за лекарствените продукти в хуманната медицина.

„Оказва се, че днес е нулев ден. Тези, които не са били регистрирани и са провалили кворума, няма да получат възнаграждение. Две трети от възнаграждението за днес ще бъде отнето“, подчерта Караянчева и допълни, че ще бъдат санкционирани и липсващите от зала депутати от ГЕРБ.

Тя уточни, че има народни представители, които тя е командировала и днес не са присъствали в зала.

„Когато нямаш други политически аргументи, преминаваш към такъв дневен политически ред. Това е поведение, което не е съотносимо с това, за което техните избиратели са ги избрали да бъдат тук”, коментира проваленото заседание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„За пореден път се видя, че това Народно събрание е изпразнено от съдържание. Позиция на Борисов е - че да се осигури кворум за работата на парламента е отговорност на управляващото мнозинство. Но ГЕРБ не успяха да се съберат, за да заработи НС”, заяви секретарят на парламентарната група на „БСП за България” Филип Попов.

Той смята, че в залата е имало народни представители от всички парламентарни групи.

„Ние сме тук, работим по важните законопроекти, по бюджета, но всеки да си поема задълженията и отговорността. Да бъдат така любезни, да си осигурят кворума, за да работи Народното събрание”, подчерта Попов.          

„Кворумът в това Народно събрание не е работа на опозицията. Това е цитат, а не мое твърдение”, коментира председателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ.

Депутат: Червената армия е спасила евреите ни, 80% са дебили

КСНС се провали. Правителството: Няма бойкот

Едно лудо, лудо Народно събрание

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@