306

М инистър-председателят Бойко Борисов беше на откриването на храма „Св. Пантелеймон” в град Бяла и заяви пред журналисти, цитиран от Агенция „Фокус“: „Нашата сила е в това да показваме направеното, празнодумството не ни е присъщо“.

„Колкото и да строим нови църкви, те все не са достатъчни. Но смея да твърдя, че няма период, в който да са построени и ремонтирани толкова много църкви и манастири“, отбеляза премиерът, като изтъкна, че освен храмовете се обновява и инфраструктурата около тях. “Минахме през 2000 души и всички те казаха благодаря“, посочи той.

Критики за заплатите в България, Борисов отговори

„На жълтите павета какво ще кажат е важно, но това, което се случва навсякъде в страната също е много важно“, допълни Борисов. „Това, което се случва, никога не се е случвало,

никога толкова пари за учители, за училища, детски градини, за църкви и манастири, за инфраструктура не са отделяни.

Никога за заплати толкова пари не са отделяни, колкото са доходите в момента. Да, недостатъчни са. И моите не са достатъчни, на никого не са. И милиардер да отидете и да питате ще ви каже – искам още.

Но гледайте параметрите на държавата през годините и ще видите, че в момента имаме най-ниска безработица. Убеден съм, че заплатите ще започнат да се вдигат и в частния сектор, защото, за да запазят добрите работници, искат не искат, ще дават по-големи заплати“, коментира премиерът.

Той отбеляза, че до края на годината ще бъде ремонтиран и храмът „Всех Святих“ в Русе, за който са отпуснати 168 хил., а за катедралата във Варна са необходими още 300 хил.

„Знам си всяка църква и катедрала на какъв етап са и колко още трябва да подсигурим“,

подчерта Борисов.

Министър-председателят говори и за протестите на майките на деца с увреждания. Какво каза той чуйте във видеот горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@