23

В несохме подписите на 200 000 българи, очакваме КЕВР да изпълни своите нови правомощия, които бяха гласувани от парламента и да не даде разрешение за сделката за ЧЕЗ. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев.

До края на годината МС трябва да ревизира и допълни постановлението, което касае обектите от значение за националната сигурност, включвайки основни активи и дейности на електроразпределителните предприятия. Това ще гарантира сигурността на българските граждани и в бъдеще няма да бъдем свидетели на такива ситуации, каза още Бойчев.

Той допълни, че очаква БНБ да изпълни вчерашното решение на Народното събрание и да предостави информацията за участието на български банки във финансирането на сделката за ЧЕЗ Груп – България.

Народният представител от ПГ на „БСП за България” Стоян Мирчев коментира, че подписката за развалянето на сделката с ЧЕЗ се подкрепя от много български граждани, като в нея са се подписали и членове на правителството на Бойко Борисов.

Ще вдигат ли цената на тока

Петкова за ЧЕЗ: Държавата може да контролира ЕРП-тата

От ГЕРБ обвиниха лидера на БСП в лъжа за подписката

Според управляващото мнозинство тя е събирана в райони извън обхвата на дружеството.

На брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Галя Василева заяви, че за пореден път от ГЕРБ доказват, че думите, които изрича Корнелия Нинова, са лъжа и че тя заблуждава общественото пространство с неверни факти.

Василева представи снимки, взети от социалните мрежи и сайта на БСП, в които се вижда, че подписи са събирани в Стара Загора, Русе, Велико Търново, Пловдив, Брацигово, Пещера, които не са клиенти на ЧЕЗ.

Валентин Николов от ГЕРБ коментира, че следващата седмица комисията ще обсъжда какви да са критериите, по които да бъде осъществена промяната в Закона за енергетиката във връзка с възможността КЕВР да се произнася по казуси като сделката с ЧЕЗ.

Николов уточни, че към момента такива критерии не са разписани.

Ще търсим смислени решения, които да удовлетворяват обществото и енергетиката, защото всяко едно действие може да породи абсолютно негативно противодействие от гледна точка на арбитражите и да ощетим потребителите, вместо да им помогнем, коментира Николов. За съжаление пак се стига до пиар акции и неща, които не създават продукт и добавена стойност, каза още той по отношение на действията на БСП.

Държавата се отказа от сделката с ЧЕЗ - какво следва

Борисов: Да се извади всичко за ЧЕЗ, обвиняваха ме, че ги обичам

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално и любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@