9

Н ов случай на строителство на самия морски бряг – бетон е излят на брега във Варна, информира NOVA.

На т.нар. „Рибарски плаж” фактически плаж няма от близо 20 години, защото, след като е сменено предназначението на изградените тук градски къпални в миналото, е имало дискотека и сърф училище.

Тези дни общественото мнение в морската столица се разбуни, защото има строителна дейност. Отново се изгражда сърф училище и други постройки, за които концесионерът ще обясни какви са.

Пълен абсурд - изчезнаха дюните на къмпинг "Оазис"

Министър Николина Ангелкова заяви, че ще се направи проверка дали това, което уверява концесионерът е на практика така.

„Действително това е плаж. Отдаден е на концесия през 2001-ва година. Дружеството-концесионер го стопанисва вече повече от 15 години.

Замерванията ще бъдат направени в най-скоро време, след като бъдат направени, експерти от министерството ще изготвят становище. След като бъде установено дали има нарушение, министерството ще предприеме съответните действия”, заяви тя.

ГЕРБ оттегли подкрепата за поправките в закона за земите по морето, Патриотите недоволни

Нови апетити за строеж на Кара дере

Представителят на община Варна Николай Нягулов каза, че по документи предстоят в следващите дни проверки.

„По дадения сигнал, който беше за изливане на бетонна субстанция, нищо не се установи на място.

Виждат се стари реконструкции, които се правят на съоръженията, които са били преди това и метални конструкции, които са по реконструкцията на обекта. Има уведомление до Община Варна за започване на дейности през 2017-та година”, заяви той.

Bored Panda: Няма да повярвате, че тези места са в България

Андрей Василев – директор на фирмата, която държи плажа на концесия, изрази надежди да се предприемат сериозни мерки по укрепване на дамбата, по ремонт на бронировката, защото от изграждането на буните и дамбата от 80-те до ден днешен нищо не е направен.

„Това, което се прави е реконструкция, реновиране и рехабилитация на сградите в тази част. Това са бивши съблекални на „Рибарския плаж”, които са наша собственост.

Те са изгубили своята функция на съблекални. В момента и за в бъдеще там ще има съвременен център за рекреация, сърф училище, медицински пункт и спасителна станция”, каза директор Василев.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@