9

И ма множество сигнали за мъж мамил с фалшиви пари. Той предлагал подправени банкноти от 100 евро в салони за красота и магазини в София и искал да му върнат ресто в левове, съобщава NOVA. Има информация, че е пробвал същото и в Сливен.

Обикновено влизал, за да купи нещо малко, обяснявал, че няма български пари и продавачките му връщали рестото в левове.  

Нов вид телефонна измама - крадци се представят за куриери

Разбиха печатница за евро на албанската мафия в Пловдив

Печатница за пари и фалшиви милиони хванаха в село

„При нас измамата стана на 14-и февруари – деня на влюбените. Беше в края на работния ден и аз дори не бях в студиото”, разказа за „Здравей, България” Стела, собственик на салон за красота, чиито колеги са измамени. “Рецепционистката ми се обади – каза: „Един господин иска да плати в евро”. Версията му е била, че се връща от Банско, турист е. Тя каза: „Най-вероятно е руснак”. Говорил на развален български. На мен ми прозвуча доста правдоподобно – казал, че купува крем за приятелката си”.

Така мъжът платил с банкнота от 100 евро, а му върнали ресто в левове.

„Доста бързо и ловко е действал. Доста правдоподобно е звучала неговата версия”, смята Стела.

При проверка в банката обаче се оказало, че банкнотата от 100 евро е фалшива.

„Измамата стана преди 14 февруари. Въпросният господин влезе и каза, че иска да закупи продукти за коса за своята жена. За нас беше правдоподобно педи празника. Аз имах клиентка и той започна да обяснява на развален български, че косата на жена му е като нейната”, разказа Йълдъз, друг пострадал собственик на салон за красота.

„Помоли да плати в евро. Върнахме му остатъка от сумата в левове. В чейнджбюрото разбрахме, че банкнотата е фалшива”, посочи тя.

Други пострадали разказват, че мъжът е извършвал подобни измами и в други салони са красота, в магазин за музикални инструменти, в магазин за хранителни стоки. Фалшивите евро са били с воден знак и защитна лента.

Въпреки множеството сигнали и това, че е заснет, до момента няма информация кой е измамникът. При всяка от измамите той се представял за чужденец и бил с каскет или шапка, и очила.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@