4

О тборът на "Лудогорец" победи "Левски" с 3:0 в мач от предпоследния кръг на Първа лига, след който "орлите" официално получиха титлата на България. Четете повече за мача в Gong.bg.

"Заслужена радост! Честито, Шампиони!!!", написа собственикът на отбора Кирил Домусчиев във "Фейсбук".

Преди началото на двубоя в Разград дългогодишният играч на "Лудогорец" Марселиньо се сбогува с феновете. Той напуска отбора след девет години и девет титли с екипа на разградчани.

Красиви голове, три греди и незачетен гол на ЦСКА-Лудогорец

Наставникът на Левски Георги Тодоров имаше много кадрови проблеми преди срещата заради наказани и контузени футболисти, както и тези, които напуснаха след началото на финансовите проблеми на клуба. В центъра на защитата игра халфът Мартин Райнов и той фаулира Вандерсон в наказателното поле на "сините" в 25-ата минута, след което реферът Николай Йорданов отсъди дузпа за домакините. Опитният Козмин Моци не сбърка от бялата точка и отбеляза първия гол в мача.

Отборът на "Лудогорец" победи "Левски" с 3:0

Тимът на треньора Павел Върба владееше топката през по-голямата част от срещата. Второто полувреме темпото на игра сериозно спадна, а "Лудогорец" вкара още два гола чрез Мавис Чибота и Дан Битон.

"Лудогорец" разгроми "Локомотив" (Пловдив) с 6:1

По този начин "Левски" записа втора поредна загуба в първенството и остава с 53 точки. За "Лудогорец" това беше 21-ва победа през настоящия сезон.

Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев сподели пред Gong.bg, че е провел разговор с Наско Сираков. Той разкри какво е казал на легендата на "сините", за да се справи с тежката ситуация в клуба.

"Грандовете трябва да се стабилизират. Имах среща със Сираков и разменихме някои идеи, които да са полезни за стабилизирането на "Левски". Всичко зависи от феновете им. Ако продадат 1 милион абонаментни карти по 10 лева, ще осигурят 10 милиона лева. А има по-заможни привърженици, които могат да им помогнат повече. Даваме най-голямата сума и то не за първа година. Как ще си я делят клубовете, нямам претенции. Нова телевизия подкрепя българския спорт. В съседните страни сумите са символични. Ако някой иска да дава повече, да дойде и да заповяда", каза Домусчиев.

След мача треньорът на "Левски" Георги Тодоров призна, че "Лудогорец" е бил по-класният отбор в мача. Наставникът на "сините" посочи грешките, които са допуснали неговите възпитаници.

"Класата си е класа. Няма какво да говорим "Лудогорец" е по-класният отбор. Не случайно девет поредни години са шампиони. Постарахме се колкото ни позволяват моментните възможностите. С една-две грешки в нападение допуснахме два гола през второто полувреме. "Лудогорец" наказва всяка една грешка“, каза Тодоров.

И допълни: "Направихме някои хубави атаки, но не успяхме да отбележим. Грешките натежаха. След 60 минута отборът физически отпада. Във всеки мач търсим победата. Днес групата бе от 17 човека. За следващия мач Деян Лозев отпада и не знам как ще окомплектовам състава".

Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев бе доволен от класическата победа на разградчани над "Левски". Той говори и за спечелената титла и за раздялата с Марселиньо.

"Получи се добър резултата заради публиката. И треньорът каза по-рано, че ние играхме за хората. Трябваше да ги зарадваме с добра игра и мисля, че го направихме. Предвид това както показахме срещу "Локомотив" (Пловдив) и срещу ЦСКА очаквах, че ще демонстрираме добра игра. С Марселиньо съм от ден първи в клуба. Имам го за много повече от футболист от отбора - приятел, близък човек, той е в моето сърце, както и на всички хора от мениджмънта. Пътищата ни най-вероятно ще се срещнат отново - къде и кога ще видим", каза Петричев.

"През този сезон ние изиграхме 14 мача повече от останалите отбори, така че не беше лесно. От спортно-техническа гледна точка беше много трудно. Всяка една титла си има своята цена, макар и тази да дойде по-рано. Нямам любима титла, всяка една е коствала много труд, така че не може да се деля", отчете Петричев.

Наставникът на "Лудогорец" Павел Върба бе повече от доволен след показаното от отбора му. Върба призна, че иска тимът му да изглежда така и в предстоящите евробитки за клуба. Чехът също така акцентира, че клубът е в напреднали преговори с няколко нови човека, като всичко е на финална фаза.

"Щастлив съм след тази победа, но момчетата го заслужиха и заслужиха титлата. Целият клуб я заслужава за всички успехи през годината. Работим добре, всичко при нас е нормално, имаме фантастични условия и само трябва да побеждаваме", заяви Върба.

"Не знам дали равенството с ЦСКА е лош резултат за нас. Не мисля, че е толкова лош, ако се върнем към мача. Много съм щастлив, че продължихме да бием вкъщи пред тази невероятна публика. Всеки един играч, не само Дан Битон, в зависимост от това какво направи в мача, как се представи, може да си намери мястото в отбора. Ако не играе добре, не е окей за него. Специално за Битон, в тези два мача, които изигра, показа, че е отличен футболист", смята чехът.

"Разбира се, че ще искам като започнат европейските мачове през август да изглеждаме както днес. Няма да кажа дали ще има трансфери. Когато станат реалност, ще се разбере и тогава ще коментираме. Работим върху няколко футболисти и преговорите са във финална фаза и всичко навярно ще е готово в най-близки дни", завърши треньорът на "Лудогорец".

Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев разкри, че бюджетът на клуба е намален с 50%. Той разкри и какви цели са поставени пред тима за следващия сезон.

"Започваме да мислим за евротурнирите, следващото първенство. Говорим за селекция. От два дни съм в Разград и проведох разговор с треньора. Всяка година емоциите са различни. Имало е моменти, когато сме печелили в последния мач. До последно имаше интрига. Тази нямаше такава, но минахме през сериозно препятствие. Щастлив съм, че сме отново на стадиона и дано да се върнем към нормалния живот и да се радваме отново на стадиона", каза Домусчиев.

"Целта ни е да не създаваме династия, а да играем красив футбол, не да ритаме топката напред. Не съм си поставил за цел всяка година да печелим, а да играем добре. Сега приоритет ни е Шампионската лига. Дано се преборим в тази трудна ситуация. Това, което виждам ми харесва. Идеите на Върба ми правят впечталение. Опитен треньор, който ще помогне с подмладяването на отбора. Вече девет години сме с почти един и същ състав и се амортизирахме. Пандемията създава проблеми на бизнеса, но не ме е отдалечил от отбора", подчерта Домусчиев.

"Най-важното е преди всякакви приоритети, качеството на нашата игра да се запази – комбинативен и красив футбол. Най-хубавите моменти са били когато ставахме шампиони в последния кръг и участието ни в евротурнирите и играем с най-големите клубове. Няма как да не ни се отрази пандемията. Ще ни се отрази на селекцията. Намалихме на 50% бюджета".

"Марселиньо стана на 36 години и имаше финансови претенции, които ръководството нямаше как да удовлетвори. Доволен съм от работата в школата. Набклюдавах мачове на юношите. Мечтата ми е да обновим отбора и да показваме хубав футбол. Оттам ще дойдат и добрите резултати", завърши Домусчиев.

Коментари 4
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

4 коментара
 
Годеж. Бащата на булката се обръща към зетя: - Зетко, къде смятате да живеете след сват бата?! - Амиии... ще поживеем с вас известно време...…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Юлия Навална: Путин не е нашият президент, ние не сме го избирали

Юлия Навална: Путин не е нашият президент, ние не сме го избирали

Свят Преди 11 минути

По думите ѝ официалните резултати от изборите нямат значение

Продават къщата на Фреди Меркюри в Лондон

Продават къщата на Фреди Меркюри в Лондон

Любопитно Преди 28 минути

"Гардън лодж" - къщата в неоджорджиански стил в Кенсингтън, се продава на цена над 30 млн. британски лири

<p>Разкриха още една редактирана кралска снимка</p>

След скандала с Кейт Мидълтън: Разкриха още една редактирана кралска снимка

Любопитно Преди 1 час

Снимка на Елизабет II с правнуците, направена от Кейт Мидълтън, също е била редактирана

<p>&quot;Опенхаймер&quot; разбуни духовете</p>

"Опенхаймер" разбуни духовете: Има ли реална заплаха за ядрена война

Свят Преди 1 час

В този много критичен момент "Опенхаймер" върна дискусиите за ядрените оръжия в публичното пространство

След 5 години затвор за групово изнасилване: Освободиха бивш K-pop изпълнител

След 5 години затвор за групово изнасилване: Освободиха бивш K-pop изпълнител

Свят Преди 1 час

Бившият певец беше осъден за две изнасилвания през 2016 г., както и за това, че се е снимал да прави секс с жени без тяхно знание

На първо четене: Шофьорските книжки в ЕС стават електронни

На първо четене: Шофьорските книжки в ЕС стават електронни

Свят Преди 1 час

Младите шофьори да имат изпитателен срок в първите си две години зад волана, предвиждат още промените

Продажбите на смартфони записаха рекорден спад

Продажбите на смартфони записаха рекорден спад

Технологии Преди 1 час

Миналата година те са се свили с 36 млрд. долара

Снимката е илюстративна

Зловещо присъствие и свръхестествена аура: Горите, обитавани от духове

Любопитно Преди 1 час

Когато се впуснете в дебрите на гората, какво чувствате?

Панайот Панайотов в образа на Ал Бано с първа победа в „Като две капки вода“

Панайот Панайотов в образа на Ал Бано с първа победа в „Като две капки вода“

Любопитно Преди 2 часа

Шоуто стартира с грандиозна новина за предстоящия финал на сезона

<p>След 12 години дело: Условна присъда за депутат от ДПС</p>

След 12 години дело: Условна присъда за депутата от ДПС Димитър Аврамов

България Преди 2 часа

Признатият за негов помагач Методи Петков получи ефективно наказание

Гери от “Един за друг”: Всичките ми роднини са в Украйна. Много е тежко

Гери от “Един за друг”: Всичките ми роднини са в Украйна. Много е тежко

Любопитно Преди 2 часа

Украинката Гергана и брокерът Светозар са предната отпаднала двойка от “Един за друг”, която гостува в подкаста на предаването “Един без друг”

Над 100 представители на голям телекомуникационен оператор се включиха във второто издание на вътрешния гейминг турнир Gaming Thursday

Над 100 представители на голям телекомуникационен оператор се включиха във второто издание на вътрешния гейминг турнир Gaming Thursday

Любопитно Преди 2 часа

Вътрешният корпоративен турнир по електронни спортове на А1 е част от инициативите в компанията за изграждане на позитивна работна среда

Независимо от международния натиск: Нетаняху се зарече да щурмува Рафах

Независимо от международния натиск: Нетаняху се зарече да щурмува Рафах

Свят Преди 2 часа

Израелският министър-председател демонстрира твърда решимост да действа самостоятелно на фона на призиви на ключови партньори като САЩ и Германия да не го прави

"Радваме се да те видим, Кейт": Публикуваха нови снимки на принцесата (ВИДЕО)

"Радваме се да те видим, Кейт": Публикуваха нови снимки на принцесата (ВИДЕО)

Свят Преди 2 часа

Здравният статус на принцесата е тема на множество спекулации седмици наред

Най-големият купувач на петрол от Русия нанесе удар на Путин

Най-големият купувач на петрол от Русия нанесе удар на Путин

Свят Преди 2 часа

Индия се е превърнала в основен купувач на руски петрол, като доставките за страната са се увеличили до около 40%

19-годишен младеж е в кома след тежка катастрофа в Сливен

19-годишен младеж е в кома след тежка катастрофа в Сливен

България Преди 2 часа

Момчето е с тежки травми на главата, гръдния кош и гръбнака