38

Д епутатите от левицата ще продължат да получават възнаграждения, съгласно Правилника за реда и организацията на Народното събрание. В отворено писмо на парламентарния председател Цвета Караянчева до лидера на БСП Корнелия Нинова се обяснява, че възнагражденията на народните представители са съгласно правилата на работа на НС, прилагат се стриктно, а удръжките от заплатите за неоправдани отсъствия са уредени изчерпателно във финансовите правила по бюджета на парламента.

Вчера в Народното събрание се дискутираше, по повод напускането на БСП, че по правилник, дори и да не влизат в заседания, депутатите получават една трета от възнагражденията си. Нинова заяви, че депутатите от левицат ще се откажат от заплатите си.

В писмото си Краянчева обяснява, че трябва да спази правилника на Народното събрание и подчертава, че като председател на парламента не може да го променя еднолично. Писмото е и отговор на писмо на Корнелия Нинова, в което се декларира, че депутатите от ПГ "БСП за България" няма да ползват командировъчни средства от НС, отказват се от служебните автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони. Социалистите няма да получават и възнагражденията си като депутати за времето, през което отсъстват от работа в парламента.

Караянчева обаче съобщи днес, че 16 депутати от БСП са получили на 18 и 19 февруари пари за командировки.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@