39

Т ази сутрин в Русе служители на банков клон установили кражба от трезора, в който се съхраняват парични средства. В 8:28 те подали сигнал към полицията.

Проверката е разкрила, че в банката е проникнато през почивните дни, когато тя е била затворена. Това е станало през отвор, пробит в стената на помещението на трезора, от страна на подземни обществени гаражи.

На място е пристигнала дежурна оперативна група, която към момента продължава огледа на произшествието.

Това, което е установено досега е, че през отвор в стената е проникнато в помещението, където се съхраняват паричните средства.

Източник: БГНЕС

В съседните на банковия трезор подземни гаражи няма инсталирано видеонаблюдение. В района има само офиси и никой нищо не е чул от работата на крадците през почивните дни.

Източник: БГНЕС

Отворът е бил прецизно направен, за да съвпадне с ниво на стелаж в банковия трезор, където са се съхранявали 100 левови банкноти, съобщава БГНЕС.

Тепърва ще се прави пълна ревизия, за да се установи точната открадната сума. За целия ден банковият клон остана затворен за граждани.

Източник: БГНЕС

Районна прокуратура в Русе води разследването на кражба на 220 000 лева

в различни валути от трезора на клон на Пощенска банка в Русе, съобщиха от прокуратурата.

Разледването се води под ръководството на прокуратурата. Извършени са огледи и са иззети следи. Продължава работата по разкриването на извършителите.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@