6

Т ака наречената правителствена болница ще премине към Софийския университет "Св. Климент Охридски", каза премиерът Борисов в началото на заседанието на кабинета днес.

Това гарантира обучението на студентите и всички притеснения по тази тема, добави той.

"Понеже гръмко заявихме, че искаме да има национална педиатрична болница, решихме за целта да бъде довършена 13-етажна сграда в района на Александровска болница. За нея ще са нужни около 20 милиона лева, защото сградата е в добро, да не кажа отлично състояние", каза Борисов. 

Началото на изграждането се планира за началото на следващата година и ще бъде напълно завършено за година и половина, уточни ресорният министър Кирил Ананиев.

Министърът е провел среща и оглед със строители, които са го уверили, че обектът е в добро състояние. Въпреки това, планира се препроектиране на обекта и ще се черпят най-добрите подобни практики в Германия.

Премиерът добави, че ще бъдат погасени и 23 милиона лева дългове на правителствена болница.

Ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" Анастас Герджиков покани премиерът Борисов на гости на висшето учебно заведение.

Правителството дава и 4,3 милиона лева на болница "Пирогов" за апаратура за клиниката за изгаряне, съобщи още Борисов. Това включва както клиниката за изгаряния, така и за реанимациите и операционния комплекс към клиниката, каза проф. Асен Балтов, директор на болница "Пирогов".

Здравната комисия не одобри преструктурирането на болница „Лозенец“

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@