50

М инистър-председателят Бойко Борисов присъства на националното военноморско учение „Бриз 2019” във Варна. До фрегатата „Верни”, откъдето ще проследи различни епизоди от учението, премиерът стигна с катер, който подкара сам, отбелязва NOVA.

Бързоходният моторен катер 213 е дарен през 2018 г. от САЩ и разполага с най-модерната навигационна апаратура, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Присъствах на националното

военноморско учение „Бриз 2019“, в което участват 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 5 вертолета и 2018 военнослужещи.

Добре е, че икономиката тегли напред, има приходи в бюджета и можем да отделяме повече средства за доходи, за модерна техника”, написа Борисов в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

Бойко Борисов на Бриз 2019
Бойко Борисов на „Бриз 2019” Източник: БГНЕС

Националното военноморско учение „Бриз 2019” се провежда от 12 до 21 юли в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в райони, които са обявени своевременно.

В учението участват 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 5 вертолета и 2018 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Канада, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Втората постоянна група кораби на НАТО и Втората постоянна група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagramж

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@