0

П рез изминалата седмица се състоя най-интензивната част от промоционалната кампания на филма на Илиян Джевелеков “Вездесъщият”, който се състезава за номинация за награда "Оскар" в категорията "Чуждоезичен филм".

В ключови кина в Лос Анджелис бяха организирани редица прожекции, на които присъстваха множество членове на Американската филмова академия.

"Вездесъщият" - българското предложение за "Оскар"

Едно от основните събития беше участието на филма в цикъла Awardsline, по време на който се показват една малка част от 87-те заглавия от цял свят, които се състезават за номинация.

"С голям интерес очаквахме да видим реакцията на публиката. За щастие, хората не се чудят какво гледат и дали го разбират", сподели актьорът Велислав Павлов, на когото е поверена главната роля в лентата.

Режисьорът Илиян Джевелеков, актьорът Велислав Павлов и Мила Войникова от продуцентския екип
Режисьорът Илиян Джевелеков, актьорът Велислав Павлов и Мила Войникова от продуцентския екип

По думите на режисьора Илиян Джевелеков, публиката в Лос Анджелис е реагирала по същия начин, както и в България.

"Успели сме да направим филм, разбираем за всяка една точка на света", коемнтира той.

Актуалната тематика на филма и световната ѝ валидност

са впечатлили членовете на Академията.

Обсесията на главния герой да следи всички около себе си със скрити видеокамери показва много аспекти от съвременния живот, които засягат както обществото като цяло, така и лично всеки от нас. Високи оценки и комплименти получиха всички елементи на филма – сценарий, актьорска игра, определяна като “феноменална”, дизайн, монтаж, музика.

В следващите седмици предстоят още допълнителни прожекции в Лос Анджелис. В началото на декември членовете на Академията подават гласовете си и в средата на месеца ще бъдат обявени 9-те заглавия, които ще продължат състезанието за номинация, до която ще достигнат само пет филма.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@