2

О казва се, че още щом купим нов автомобил, вече сме измамени.

Дори всичко в него да е в изправност, най-вероятно той ще изхабява почти два пъти повече гориво от това, което е казал производителя.

NOVA цитира проучване на организация за защита на околната среда, според което колите харчат с 42% повече от това, което е посочено във фабричните указания.

Рейтинги за надеждност на автомобилите: може ли да им вярваме?

Преди 10 години разликата между реалния и посочения разход е била 15%.

До резултатите се стигнало след като са изследвани 1 милион автомобила от 7 европейски страни.

Търсите евтина, малка и просторна кола на старо?

Като причина за разминаването анализаторите посочват факта, че производителите използват дупки в законодателството и подготвят автомобилите специално за тестовете.

У нас не е по-различно.

Една кратка разходка в Горубляне е достатъчна, за да се убедим, че целия „нов внос“ е в перфектно състояние, на малко километри, колите обикновено са карани от баба или дядо в Швейцария, а цените са изкушаващи. Причини за това колкото щеш, но класацията на германската организация за контрол на качеството TUV казва от кои модели да бягате като дявол от тамян.

Преди да купим автомобил втора ръка пък, освен проверка на цената, задължително трябва да направим справка дали търговецът и колата действително съществуват. Практиката на ЕПЦ показва, че купувачите се интересуват предимно от цената, а често не се проверява действителното съществуване на търговеца.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@