4

Л ибия, Афганистан и Сомалия са най-опасните държави на Земята според нова карта, предназначена за пътешественици, която ги предупреждава за рисковете в чужбина, пише английското издание „Дейли Мейл“ (Daily Mail).

Интерактивната карта „Travel Risk Map” за 2019 г. разкрива

страните, в които пътешествениците най-вероятно ще имат проблеми, когато става въпрос за безопасността по пътищата, личната им сигурност и медицинските грижи.

Северните европейски държави Финландия, Норвегия и Исландия са означени на картата като най-безопасните места. Картата се прави от медицински специалисти и експерти по безопасност.

От гледна точка на здравето,

страните с най-висок риск от възникване на медицински проблеми илизаболявания, включват африканските страни Южен Судан, Нигер, Кот Д'Ивоар и Сиера Леоне. Ирак също е страна с висок риск, що се отнася до здравето, както и Ливан, Венецуела и Северна Корея.

Източник: www.travelriskmap.com

Местата с нисък риск от заболяване са по-голямта част от Европа, Канада, САЩ,Нова Зеландия и Япония. Бразилия, Китай и Русия се считат за страни с „бързо развиващ се променлив риск“ по отношение на здравето.

По отношение на сигурността,

страните с изключителен риск за безопасността са Афганистан, Сирия, Йемен, Либия, Сомалия, Южен Судан и Мали. Популярни туристически дестинации, включително Мексико, части от Карибите и части от Индия, бяха означени като имащи висок риск за безопасността.

Източник: www.travelriskmap.com

А местата, където рисковете за сигурността се считат за незначителни, са предимно европейски държави – Дания, Швейцария, Словения, Исландия, Гренландия и Финландия.

Що се отнася до

безопасността по пътищата,

страните, с изключение на тези в Африка, с най-висок риск са Бразилия, Боливия, Саудитска Арабия, Иран и Казахстан. В тази категория САЩ отбелязва „умерен“ риск.

Източник: www.travelriskmap.com

Повечето страни от Европа са класирани с „много нисък“ или „нисък“ риск що се отнася до пътната безопасност, заедно с Япония, Австралия и Нова Зеландия.

Във видеото горе вижте кои са пък най-опасните държави за жените.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@