6

А ко не сте чували за Scholomance, може би е трябвало. Ейбрахам Ван Хелсинг, експертът на Брам Стокър по материални и мистични болести, със сигурност е чувал за това. Той подозирал, че граф Дракула е бил възпитаник на мястото.

Това скрито училище в планините на Румъния било мястото, където холандският лекар смятал, че Дракула е учил и усвоил тъмните изкуства. Легендарно училище за магьосничество, съперничещо на всеки мрачен дворец от готически кошмари, то било известно с това, че обучава най-силните магьосници, точно както било известно, че налага висока такса на възпитаниците си.

Откъде идват тези истории за училище, където учениците учат тайните на тъмната магия от самия дявол? Къде е било и може би е Scholomance и какво може да се научи там?

  • Десет студенти и девет завършили

Учениците на Scholomance също били наричани соломонари. Училището щяло да приеме само 10 ученици - най-силните, най-добрите и най-отдадените от цял свят.

Соломонарите щели да учат различни заклинания и да използват магически сили, за да станат вещици и магьосници. Учениците щели да се обучават и на речта на животните и как да разговорят с тях.

Тези ученици щели да учат от самия дявол и деветима от тях щели да се дипломират, за да се върнат в материалния свят и да използват силите си, за да осъществят всякакви зли планове. Десетият обаче щял да стои отделно.

Този последен ученик щял да бъде метеорологът - създател на времето и щял бъде натоварен със задачата да създава и контролира времето, като язди дракон и лети в небето. Възпитаниците на училището нямало да се върнат към живота си, а щели да останат завинаги променени и прокълнати.

Не било никак лесно да се намери Scholomance. Твърди се, че се намира под земята, далеч от обикновените човешки очи. Поради същността на училището, то било много добре защитено от различни магии и заклинания.

Тъй като училището оставало под земята през цялата година, учениците не виждали слънчевата светлина. Веднъж събрани там, соломонарите щели да се обучава седем години.

През това време те щели останат само в училището и нямало да бъдат излагани на външния свят. Светът нямало да съществува за тях и само тази отдаденост щяла да им позволи да овладеят опасните сили, които им били предавани като ученици на Дявола.

Най-великият от защитниците на Scholomance бил драконът на Създателя на времето. Имало езеро близо до Scholomance, където голям дракон на име Балаур или Змеу живеел, докато възникне нужда от него. Това прочуто езеро било на върха на планина, разположено близо до Херманщат в отдалечените румънски планини, далеч извън обсега на смъртните хора.

  • Училището на дявола?

Не е толкова лесно обаче да се каже, че Scholomance е просто школа на дявола и при внимателно изучаване на терминологията човек може да започне да разплита нишките на средновековния мистицизъм, ерес и дори антисемитизъм. От името на учениците: соломонари, можем да свържем това училище с цар Соломон.

Според средновековните гримоари и кодекси Соломон е използвал демоните на ада, за да построи своя храм в Йерусалим. Неговият метод бил доста брилянтен: той не използвал всички демони, а се концентрирал върху най-силните. След като ги овладявал, той ги карал да инструктират всичките си подчинени демони да правят това, което Соломон казвал.

Това е магията, която се преподава в Scholomance - юдейски заклинания, използвани от богобоязлив крал в служба на своя Бог. Популярната идея за това, че такава магия е свързана със Сатана, е продукт на ревизионистката ръка на средновековното християнство.

Поради това много хора директно вярвали, че самият дявол преподавал в Scholomance и избирал ученици, които имали изключително магически качества. Въпреки това, вярването, че дяволът е обучаващия в това мистериозно училище, може да бъде оспорено, защото „тъмната“ магия е само половината от това, което виждаме като магьосничество.

Възможно е също така училището да е създадено по време на царуването на цар Соломон и да има напълно различен вид от това, което мислим или виждаме.

Освен това, много по отношение на подробностите за самата Scholomance изглежда са плод на по-късно украсяване, за да отговаря на нуждите на всеки, който се е е чувал за него. Малко неща за великото училище са ясни, освен историята на Създателя на времето.

Възможно ли е Школата на схоломантиите и Соломон все още да съществува и те да са сред нас? Човек не може просто да отхвърли възможността тази фантазия да е част от реалността. Може би наистина има легендарно училище за магьосници, скрито някъде из румънските планини и до днес.

Коментари 6
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

6 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Свят Преди 4 минути

Нападението е било извършено от Службата за сигурност на Украйна

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Свят Преди 41 минути

Стихията е причинила значителни щети, има и ранени

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

България Преди 2 часа

Работеше срещу мен и собствените си кандидати за общински съветници, каза тя

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

България Преди 2 часа

Владимир Малинов ще разговаря с колегата си Алпарслан Байрактар

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Свят Преди 2 часа

Композицията е спряла аварийно, след което в нея е избухнал пожар

<p>Fitch потвърди кредитния рейтинг на България, но отправи предупреждение за еврозоната</p>

Fitch потвърди кредитния рейтинг на България, но отправи предупреждение за еврозоната

Пари Преди 3 часа

Инфлацията в страната се е понижила значително, но остава над тази на трите най-добре представящи се държави членки на ЕС, посочва международната рейтингова агенция

Бум на кърлежи в Пловдив, двама души са в тежко състояние

Бум на кърлежи в Пловдив, двама души са в тежко състояние

България Преди 3 часа

Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Свят Преди 3 часа

Решението е взето поради промени в програмата на президента на Турция

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

България Преди 3 часа

С необичайна скорост за законодателна дейност, в последния си работен ден преди изборите, НС прие промени в Закона за хазарта на първо гласуване

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

България Преди 4 часа

То е зловредно, а мотивите са зашити с бели конци, заяви народният представител от ГЕРБ-СДС

Нови правила за шофьорите в Гърция

Нови правила за шофьорите в Гърция

Свят Преди 4 часа

Санкциите, които полицията в южната ни съседка налага, са доста сериозни

Хилари Клинтън идва в България

Хилари Клинтън идва в България

България Преди 4 часа

Визитата е по повод специална среща на Глобалната инициатива на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI) на 18 май 2024 г. в София

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Свят Преди 4 часа

Засегнати са четири топлоелектрически централи

Земетресение в района на Черно море

Земетресение в района на Черно море

България Преди 6 часа

Епицентърът му е на 100 км от Варна и на 480 км от София