0

С лънцето е в центъра на системата, която обитаваме – вероято поради тази причина има толкова голямо влияние над съзнанието ни. В Астрологията то е свързано с присъствието ни в света и лиността, която предстои да разгърнем. В рождената карта Слънцето е изобразено с кръг и точка в средата – мисля си, че това е именно необходимостта на човека да се центрира и да стигне до същността на въпроса: Кой съм аз? Изграждането и осъзнаването за идентичност е процес, в който работят всички планети в астрологичната ни карта - опознаването на Слънцето или така наречената „зодия“ обаче може да бъде начало на едно пътешествие.

Източник: iStock/Getty Images

Слънчевият знак е дълбоката същност, онази, която често остава скрита за самите нас. Популярна е идеята как се асоциираме със своята зодия, но знаем ли наистина как да се свържем с този знак? Преоткриването на качества и трудности, с които ни среща, е част от пътя, през който преминаваме тук и сега. Често казват на някого, че се държи като Телец, а всъщност под обвивката е скрит Стрелец. В този момент гордият притежател на този етикет, за който пише обща информация в дебелите книги, потвърждава как не открива никаква връзка с въпросния зодиакален знак, а Астрологията е детронирана или в лекия случай – поставена под въпрос. Причината за друг тип поведение и натура може да е земен асцендент или натрупване на планети в знак, който ни дава повече от тази енергия, помага ни да се ориентираме добре в материалния свят и да бъдем предпазливи към големите промени. Тук свързването с ентусиазирания и авантюристичен Стрелец е по-трудно, но и ключово за осъзнаването на рождения потенциал и разкриването на нови качества в емоционален и житейски план.

  • Как да се припознаем в рождения знак?
Източник: iStock/Getty Images

Ако сме водни знаци, а не се свързваме с качествата като чувстителност, емоционалност, фантазия, може би трябва да помислим как да преоткрием тази страна в своя живота. Рак, Скорпион и Риби имат различна необходимост от подкрепа, някои са по-решителни, а други се привързват твърде много. Това, което обединява водните знаци като голяма тема е изключителната интуиция и сетивност – ако я усещате, не бягайте от нея, а помислете как можете да я насочите в социалната и семейна роля. Една от добрите възможности да стигнем до своя воден знак е да се погрижим за другите – водата умее да обгръща като топло одеало, което създава истински уют. Вероятно е, чрез емпатията да дадем възможност на емоциите и страховете – уви, често срещани при водните знаци, да изплуват и така да опознаем себе си по различен начин. Когато се освободим, вероятно ще работим по-свободно с емоциите и ще бъдем по-добри за себе си и другите.

Източник: iStock/Getty Images

Огнената стихия очаква от нас да сме решителни, да създаваме чрез действия и да вдъхновяваме хората около нас. Това е стихията, която може да бъде забелязана мигновено и трудно си представяме Овен, Лъв или Стрелец, който не успява да изрази този порив за живот. Разбира се, при присъствие на много планети във водни или земни знаци това никак не се оказва невъзможно – те буквално са „потушили“ огъня. Ако има някой, който трябва да си повтаря мантрата „Аз се намира в центъра на света“, това е огненият знак. И не го казвам с идеята да отглеждаме в себе си егоцентрик, а да повярваме в силата, която ни превръща в двигател за обществото. Бъдете смели, взимайте решения, които ви провокират да си кажете:“Наистина ли го направих?“. Научете се да използвате волята си – когато се превърнете в сърцето на един процес, ще знаете, че сте доближили до моделите, които подканват другите да вървят напред с вярата, че най-доброто тепърва предстои.

Източник: iStock/Getty Images

Какво захранва въздушните знаци? Близнаци, Везни и Водолей имат нужда от креативност, да бъдат връзка между света на идеите и останалите, да усвояват нова информация и да учат колкото е възможно повече за отношенията в света – от личните до функцията на обществото. Със сигурност има много емоционални личности, които не могат да се припознаят с решенията, базирани на ума. Едва ли и всеки ще стане иноватор с гениална идея, която просто се е появила от въздуха (да, тези знаци често получават послания по този начин). По-важното е как ще използваме този ресурс, който предлага визия и рационален подход. Менталната дейност е най-добрият път към въздушната енергия и изграждането на аналитично мислене. Четете, учете - дори и когато ви се струва трудно, изследвайте света и различния подход в общуването. Поглеждайте се отстрани и си задавайте въпроса: „Какво бих казал на този човек, ако бях страничен наблюдател?“. Може би така ще станете по-обективни към себе си и останалите.

Източник: iStock/Getty Images

Стигаме до най-стабилните играчи в зодиака – земните знаци. От Телец, Дева и Козирог се очаква да бъде устойчиви в поемането на ангажименти, следването на далечни цели и подкрепата на околните. Някои обаче отказват този сюжет, привличани от други роли в рождената карта. Вероятно тук е моментът да преосмислим понятия като отговорност и дългосрочни цели. Не е нужно да се заземим напълно, а да осъзнаем как искаме да участваме в изграждането на света и защо е важно да стигнем до финала в определени начинания. Запитайте се какво би се случило, ако останете в една дейност/житейска или професионална/ по-дълго от очакваното. С разкриването на земния знак ще преоткрием вътрешна увереност и умението да останем твърде дълго на този път, който ще ни отведе на правилното място.

Източник: iStock/Getty Images

Зачетете се отново в характеристиките на вашата зодия, попадали ви стотици пъти. Кои качествата ви допадат? С какво бихте желали да се асоциирате и как биха повлияли те на живота ви? Всеки знак е една вселена със своя мисия и нива на овалдяване. Опитайте се да задействате тази стихия – понякога тя е ключът към нов и по-добър подход в живота. Повече информация можете да получите на STELLARMIND.

Може да се свържете с Алекс Иванчева на посочения адрес: alexandra@stellarmind.net 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Главчев се отказа от смяната на външния министър

Главчев се отказа от смяната на външния министър

България Преди 1 час

Това научи NOVA неофициално от свои източници

Страните от НАТО ще дадат на Украйна още ПВО

Страните от НАТО ще дадат на Украйна още ПВО

Свят Преди 2 часа

НАТО направи карта на съществуващите възможности

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

България Преди 4 часа

Пламен Янев беше назначен за областен управител на Бургас на 28 юли 2023 година

Стоянов: Янев е имал контакт с Мартин Божанов

Стоянов: Янев е имал контакт с Мартин Божанов

България Преди 4 часа

Това става известно от писмен отговор на служебния министър на вътрешните работи

<p>Първа доставка на шведско ядрено гориво за АЕЦ &quot;Козлодуй&quot;&nbsp;</p>

В АЕЦ "Козлодуй" пристига първата доставка на ядрено гориво от Уестингхаус

България Преди 4 часа

Горивото от "Уестингхаус" е предназначено за 5-ти блок на централата

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Свят Преди 4 часа

Полицията съобщи, че е разположила сили на терен и е помолила гражданите да избягват района

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

България Преди 4 часа

Стефан Димитров: Аз не съм политик, аз съм дипломат

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Свят Преди 5 часа

Лавров иска да се говори за Украйна, "която е изконно руска"

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

България Преди 5 часа

Петков: Стефан Димитров „явно не е с евроатлантически поглед“

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България Преди 6 часа

Вдигат заплатите в армията

Как да организираме по-добре приложенията си

Как да организираме по-добре приложенията си

Технологии Преди 7 часа

Няколко съвета за по-практична работа със смартфона

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

Свят Преди 7 часа

Той нанася вреди на страната и противоречи на европейските принципи, заяви говорител на ЕК

<p>&nbsp;Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ</p>

"Светът гори": Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ

Свят Преди 7 часа

Демократите в Конгреса се стараят да не критикуват прекалено остро действията на Байдън по отношение на конфликта в Газа

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Свят Преди 7 часа

Властите затвориха летище, продължава евакуацията на хора от района

Защо е важно да приемаме магнезий

Защо е важно да приемаме магнезий

Любопитно Преди 7 часа

Повишаването на магнезиевите нива в мозъка може да подобри когнитивните функции

<p>Всичко, което трябва да знаем, за да се предпазим от коклюш</p>

Всичко, което трябва да знаем, за да се предпазим от коклюш

България Преди 7 часа

Полезна информация и съвети от Европейският център за профилактика и контрол върху заболяванията