41

С първия си сингъл за 2016 г. едни от най-популярните хип-хоп артисти на българската музикална сцена, дуетът Pavell & Venci Venc’, дадоха заявка за пореден път да окупират музикалните класации и плейлистите на клубовете. Новият проект, чиято премиера онлайн и в ефир се състоя на 1 април, носи заглавието “SeTaaBrat” – фраза, която феновете на дуото припознават като негова запазена марка и своя философия.

„В основата е идеята за силата да се абстрахираш от маловажните неща, от модерните окови на реалността...„‘Се таа, брат“ обединява хората с алтернативно мислене от новата генерация“, пояснява Venci Venc’, който е съавтор на текста на песента заедно с Pavell.

Автор на музиката е републиканският шампион по бийтбокс за 2011 г. - Искрен Тончев-Iskrata. За видеото на “SeTaaBrat” "Вирджиния Рекърдс" и артистите се доверяват на Люси Иларионов, с когото работят за първи път.

И крайният резултат е впечатляващ, както и резултатите - към момента “SeTaaBrat” e най-често излъчваното българско парче в радио и ТВ ефира по официални данни от ПРОФОН.

Вижте нашата галерия с ексклузивни кадри от снимачната площадка на клипа SeTaaBrat

Как се създава хит и колко голяма е отговорността да си идол за много млади хора в България, разказаха двамата изпълнители в интервю на Наталия Такова-Мазгарева от Vesti.bg:

- Момчета, нова песен и нова заявка за хит. След две малко по-лични песни обаче, сега представихте нещо доста по-динамично – SeTaaBrat. Разкажете ми за концепцията на песента и това ли ще бъде новият летен хит?
- Pavell: Koe ще бъде хит ще покаже само времето, но със сигурност се радваме, че стартът на песента е силен и че се възприема толкова добре. Иска ми се да вярвам, че това не е само заради динамичния бийт и лафовете в текста, а и заради посланието, което SeTaaBrat  носи. На всички понякога ни се иска да кажем "'Се таа ми е, няма да се ядосвам повече". Философията, с която Венци ме спечели още в деня, в който се запознахме, наистина работи. Точно толкова просто, е колкото звучи. Ако нещо в деня ти те подразни, кажи му "SeTaaBrat". Резултатите са бързи! „Хакуна Матата“ на модерното младо общество - това е в основата си "SeTaaBrat"!

Venci Venc’: Както често казвам, музиката ни не е просто съчетание от ноти и думи с амбиция за превземане на класациите. За нас е важно всяко парче да стига до хората с посланието си. Философията #SeTaaBrat е свързана с нуждата да счупим оковите на негативизма, който ни заобикаля и краде от енергията ни. Ние го правим с изразните средства на музиката, провокираме с ирония или просто подаряваме усмивки с лафовете в парчетата ни.

- По видеото за първи път работите с Люси. Лесно ли се сработихте, колко време отнеха снимките – разкажете повече интересни случки около снимачната площадка, защото клипът наистина е впечатляващ.
- Pavell: С Люси се работи изключително лесно, той е най-благият режисьор, с който сме снимали. Целият снимачен процес ни беше обяснен супер ясно и разбираемо преди снимките и всичко се случи и в уговорените срокове. Нивото на професионализъм на целия екип си пролича още щом стъпихме на снимачната пощадка. Осветлението, предварително наредено и готово, беше толкова силно, че успяваше да ни стопли въпреки ниските температури, които изобщо не си личат на екрана. Телесната ни температура беше подържана и от коктейлите Молотов, които летяха наоколо, както и от екшъна между мен и автомобила, който чупя във видеото. Като прибавим и факта, че статистите, които играят военни пазачи на посолството, са сред най-добрите ни приятели, това определено се превръща в един от най-забавните клипове, които сме снимали!

Източник: Вирджиния Рекърдс/Владо Василев

- А как се приема парчето от почитателите, каква е обратната връзка?
- Pavell: Обратната връзка е УАУ! Това е най-силният старт на наше парче досега. Хората му се кефят, определено се възприема повече от добре.

- Venci Venc’: Всичко, което достига като емоция до нас, е любов и подкрепа от феновете. Хейтърите рядко посмяват да пишат от собствените си профили и зад собствените си лица, защото ги е срам. Затова и рядко събират смелост да изразят мнение по отношение на нещо по-голямо от самите нас - нашата музика.

- Знаете ли, вие сте идоли за много млади хора в днешно време. Приемате ли го като отговорност и колко голяма е тежестта на плещите ви?
- Pavell: Разбира се, че да си в очите и ушите на толкова много млади хора е отговорност! Както казваше чичото на Спайдърмен "С голямата сила идва и голямата отговорност". SeTaaBrat, освен супер брутален бийт, носи и послание, което се надявам да достига до всички фенове на парчето. Меркантилността е болестта на 21-и век. Завистта пък съществува, откакто има съзнание у хората. Наше задължение като артисти е да осмиваме и критикуваме тези недъзи на обществото.

Venci Venc’: Павката е по-отговорният. Аз поемам откачените радикали сред фен базата ни. Разбира се там отговорността също е огромна, но предизвикателствата ни правят по-зрели всеки ден.

Източник: Вирджиния Рекърдс/Владо Василев

- Усещате ли как някой върви по стъпките ви или имитира визиите, жестовете ви? Това как ви кара да се чувствате – поласкани или по-скоро още по-отговорни?
- Pavell: Аз самият съм имитирал почти фанатизирано Еминем. Но знам, че само защото вървиш по чужди стъпки, не значи че си в същите обувки, оставили тези стъпки. С времето научих, че най-важно е да намеря себе си и да се изградя като индивидуална личност. Предполагам, че това идва от първите 7 години.

Venci Venc’: Всеки трябва да се старае да намери своята индивидуалност. Не толерираме идолопоклонничество.

- В този ред на мисли, ако трябва да дадете по един ценен съвет или пример на своите почитатели, които са ученици, какъв би бил той?
- Pavell: В този свят ние сме строителите. Ние сме художниците, които рисуват съдбите си. Ние сме мореплавателите, които откриват нови земи. Не позволявайте някой да ви казва, че не можете нещо, защото хора също като нас са построили блоковете, в които живеем, измислили са законинте, които спазваме, написали са песните, които слушаме…

Venci Venc’: Четете книги! Учете се от грешките си! Наблюдавайте другите и никога не правете като тях, а само като себе си.

- И като заговорихме за ученици – съвсем скоро са баловете. Спомняте ли си вашите абитуриентски вечери и с какво?
- Pavell: Не съм фен на цялата суета около баловете. Помня, че още в 01:00 часа стана бой в ресторанта ни и всички се пръснахме по единично и на малки групи. В Слънчев бряг това си е практика.

Venci Venc’: Помня равносметката – много шум за нищо. Има по-стойностни неща от това... Важно е какво сме научили до този момент и колко много ни остава да научим след него. 

- А какво смятате за излишното разточителство по тоалети, коли и всякакви супер скъпи подаръци за завършването на едни 18-годишни младежи?
- Venci Venc’: Сетаабрат ми е за такива хора! Суетата е любимият грях на Дявола.

- Какво е по-важно от абитуриентския бал?
- Pavell: Според мен всичко! Поводи да се напиваме ще има винаги. Класът, с който си споделял 5 или повече години от живота си, е хубаво нещо, но важни там са приятелите ти. И само през призмата на времето може да се каже кои са ти истински! Не ме разбирайте погрешно, аз съм „За“ празнуването при всеки удобен случай, но суетата е излишна!

Venci Venc’: Очевидно е - знанията, които сме натрупали за 12 години.

- И все пак – ако можехте с магическа пръчица да върнете годините назад, бихте ли променили нещо от времето, в което бяхте на 18?
- Pavell: Според квантовата физика да промениш дори миниатюрна част от миналото е най-опасното нещо на света! Който обича живота си колкото аз обичам своя, не би променил нищо, защото никога не знаеш щеше ли сега да си същият човек, ако в онзи ден си решил например да завиеш наляво към царевицата, вместо надясно към сладоледа, където си срещнал любовта на живота си.

Venci Venc’: Бих обръщал повече внимание на баба.

Коментари 41
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

41 коментара
 
Майка към дъщеря: - Дъще, мъжът трябва да се избира умно! Виж баща си - разбира от електричество, от водопровод, от мебели, може да поправи…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Свят Преди 8 минути

По думите му той се основава на "неприемливи понятия" като изтегляне на руските сили от завзети от тях територии,

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Любопитно Преди 13 минути

Мъжете ще напишат романтични писма, в които изразяват най-съкровените си чувства към своите дами

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

България Преди 1 час

Втори ден продължават срещите при президента с потенциалните кандидати за поста служебен министър-председател

Мостът бе частично срутен

"Цяло чудо, че е оцелял": Какво разкри съпругата на работник на моста в Балтимор, който се срути

Свят Преди 1 час

Зет ѝ е сред загиналите, а племенникът ѝ все още се издирва-вероятно мъртъв

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

България Преди 1 час

От ГЕРБ-СДС поясниха, че темата не е коментирана по време на преговорите

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие

България Преди 1 час

Това коментира вицепремиерът и министър на външните работи в оставка относно процедурите за назначаване на служебен кабинет

Обявиха кога Кейт Мидълтън може да се върне към кралските си задължения

Обявиха кога Кейт Мидълтън може да се върне към кралските си задължения

Свят Преди 1 час

Засега фокусът на принцеса Кейт е върху пълното ѝ възстановяване, като семейството ѝ е там, за да я подкрепя

Пеевски: След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор

Пеевски: След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор

България Преди 2 часа

Евроатлантическите ценности се превърнаха в основен стълб в международните геополитически отношения, подчертава той

<p>&quot;Понякога простотата е гениална&quot;: Григор Димитров с победа в Маями&nbsp;</p>

Григор Димитров се класира за полуфинала на турнира в Маями

Свят Преди 2 часа

Димитров е устремен към втората си титла от турнир от сериите "Мастърс 1000" след тази в Синсинати през 2017 година

45 души загинаха, след като автобус падна от мост в Южна Африка

45 души загинаха, след като автобус падна от мост в Южна Африка

Свят Преди 2 часа

Единственият оцелял е осемгодишно дете

Радев с коментар за разговорите за служебен премиер

Радев с коментар за разговорите за служебен премиер

България Преди 2 часа

Винаги, когато един избор е лимитиран, не може да доведе до най-добрия възможен резултат, заяви президентът

Йорданов: Настоящата Конституция е факт заради недомислица и страх в ПП-ДБ

Йорданов: Настоящата Конституция е факт заради недомислица и страх в ПП-ДБ

България Преди 2 часа

Тя трябва да е написана така, че никой да няма възможност да вкара страната в криза, коментира той

Експлозия в най-голямата петролна рафинерия в Румъния

Експлозия в най-голямата петролна рафинерия в Румъния

Свят Преди 2 часа

Властите съобщават, че няма жертви, правят се измервания за определяне на степента на замърсяване на въздуха

6 знаменитости, които наскоро разбраха, че са болни от рак

6 знаменитости, които наскоро разбраха, че са болни от рак

Свят Преди 2 часа

Вижте по-отблизо живота на тези в светлината на прожекторите, които наскоро са се сблъскали със страшната диагноза