И талианската кухня има един особен чар - рецептите са лесни, вкусът им е на лято, а разнообразието е безкрайно.
Как да приготвите един от най-обичаните десерти от тази кухня -“Тирамису“ показва кулинарният вологър Диди.
Необходими продукти:
1 пакет бишкоти
3-4 яйца
250 г маскарпоне
4-5 с. л. захар
2-3 лъжици ром
200 мл. подсладено кафе еспресо
Начин на приготвяне:
С помощта на миксер разбийте жълтъците със захарта. Когато се надигнат, прибавете маскарпоне.
В друга купа разбийте белтъците на сняг и ги прибавете внимателно към сместа от жълтъци и маскарпоне.
Потопете бишкотите в смес от ром и кафе. Подредете ги в дълбока тавички, залейте ги с крем.
Отново бишкоти и пак крем.
Поръсете щедро с натурално какао.
След 4 часа в хладилника, десертът е готов за похапване.
Да ви е сладко!
Вижте още сладки предложения: