С пагетите се съчетават еднакво добре както с морски дарове, така и с различни видове сирена, сосове и всякакви зеленчуци.
Рядко към тях се добавя сусам, но малките семенца обогатяват отлично вкуса на макаронените изделия.
Ето и една рецепта, с която да проверите.
Необходими продукти:
250 гр. спагети
1 тиквичка
100 гр. гъби
100 гр. зеле
1 стрък лук
4 с. л. олио
2 с. л. соев сос
1 ч. л. сусам
сол на вкус
Нарежете гъбите, лука, зелето и тиквичките. Във видеото от канала „Да готвим с Милена“ ще видите един хитър начин на нарежете тиквичката.
В тенджера с подсолена вода сварете 250 гр. спагети.
Междувременно запържете зеленчуците в малко мазнина.
Когато спагетите се сварят, добавете и тях в тигана при омекналите зеленчуците.
Добавете соев сос и разбъркате добре.
Поръсете със сусам преди да сервирате.
Вижте още няколко лесни рецепти:
Как да направим вкусно азиатско ястие
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!