С лед като миналата седмица "Готвачковците" ни показаха как да приготвим домашен сладолед, днес ни пренасят в далечна Италия с рецепта за паста със скариди и бяло вино.
Необходими продукти:
250г. паста
300г. пресни скариди
4бр. скилидки чесън
масло
100мл. бяло вино
1 лимон
Преди да започнете с приготвянето на апетитната рецепта, прочетете съветите на готвача за "паставаренето".
Добавете солта, когато водата заври. Солта е по 1 с.л. на всеки литър вода.(100г. паста се варят в 1 л. вода). След като се свари пастата се изцежда и се разбърква с малко масло или друга мазнина, за да не се слепи.
Вижте още по темата:
Как да направим вкусно азиатско ястие
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!