А ко имате плодова градина, вероятно вече се чудите какво да правите с всички тези ягоди, които узряват в рамките на една седмица.
Новата рецепта на Диди ще ви помогне да оползотворите част от тях.
Необходими продукти:
2 п. чаени бисквити
100 гр. ядки
125 гр. масло
250 гр. рикота
3 яйца
400 гр. заквасена сметана
140 гр. захар
Натрошете бисквитите и маслото в блендер. Към тях добавете и ядките, които сте избрали.
Разстелете ги на дъното на тава и основата за десерта е готова.
В купа разбийте яйцата и захарта. Последователно добавете рикотата и сметаната.
Залейте блата с получената смес и печете на 170 градуса 40-45 минути.
Щом десерта изстине декорирайте с пресни ягоди и залейте със сладкарско желе.
Още няколко варианта за заливка вижте във видеото от канала на vbox7.com “Кухнята на Диди“.
А ето и още идеи за бързи и лесни десерти:
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!