К ексът е един от най-лесните десерти в кулинарията. Приготвянето му не е свързано нито с продължително стоене над котлона, нито с месене, което затруднява повечето начинаещи готвачи.
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч. ч. захар
80 мл. прясно мляко
80 мл. олио
1 ч. ч. брашно
1 с. л. какао
1 бакпулвер
1 ванилова захар
За приготвянето на тестото в купа разбийте яйцата и захарта.
Добавете олиото, мляко, бакпулвера и ванилията, последвани от какаото и брашното.
Разбъркайте добре и печете на 180 градуса за 20-25 минути.
За крема може да използвате полуготов или да приготвите класически млечно-маслен крем.
Във видеото от канала “Да сготвим с Милена“ вижте как да комбинирате двата десерта в едно сладко и сочно изкушение.
Но рецептата предлага и много възможности за импровизации, от които можe да се възползвате.
Вижте още сладки предложения:
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!