0

Т ази седмица в своя дом звездните гости в "Черешката на тортата" посрещна актрисата Илияна Лазарова.

В своята вечер като домакин тя приготви богата вечеря с две салати, две основни и специален десерт, който е нейна запазена марка.

Каква е рецептата за красивата торта Red Velvet / Червено кадифе, коя е храната, на която не може да устои и защо обича да готви - разберете от интервюто с Илияна Лазарова за Vesti.bg.

- За първи път готвих….за себе си като студент, когато заминах да уча в чужбина.

- В кухнята никога не ми се получава…да обърна палачинка в тиган.

- Храната, на която никога не мога да устоя, е….тортата Red Velvet / Червено кадифе.

- Сутрин обичам да си хапвам…не закусвам, а пия кафе.

- Докато готвя, не мога без…сол и чесън.

- От хората, които познавам, най-вкусно готви…баба ми.

- Рецептата за любимия ми десерт е…торта Red Velvet / Червено кадифе.

За нея ще ви трябват:

Брашно - 3 чаени чаши
Яйца - 3 броя
Жълтъци - 2 броя
Кефир или мътеница - 1 1/3 чаена чаша
Олио - 1 чаена чаша
Краве масло - 125 грама
Захар - 1 1/2 чаена чаша
Какао - 3 супени лъжици
хлебна сода - 1 чаена лъжица
сол - 1/2 чаена лъжица
оцет - 1 чаена лъжица
сладкарска червена боя - 1 брой или сок от цвекло

За крема

крем сирене - 300 грама
Маскарпоне – 300 грама
сладкарска сметана – 300 грама
пудра захар - 1 чаена чаша
1 ванилия

- Обичам да готвя, защото…обичам храната.

- В "Черешката на тортата" най-много се притеснявах…дали ще ми стегне десертът.

- Тайната на добрия домакин е…да накара гостите си да се почувстват като у дома си и да забравят за своите грижи и тревоги.

Вижте как се справи актрисата Илияна Лазарова с готвенето в "Черешката на тортата" във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@