20

П реди няколко седмици, докато една вечер гледахме телевизия, приятелката ми се сгуши до мен на дивана и се гушкахме. Просто гушкане. Не се възползвах автоматично от тази проява на обич като възможност да правим секс. Имахме просто, целомъдрено и доста прекрасно гушкане. И това беше. Но за мен бе колосално постижение.

Аз съм зависим от секса. Възстановяващ се. Имам хронично, разрушително разстройство, точно същото като пристрастените към алкохол, наркотици, храна или кражба. Подобно на моите събратя по страдание, аз съм наясно, че много хора, които четат това, цинично ще приемат, че просто медикизирам ужасяващото си поведение в опит да го рационализирам. И точно като други страдащи, моята зависимост причини хаос на връзките ми, самооценката ми и психическото ми благополучие. И все пак най-накрая се уча да се овладявам, както се вижда от събитията на дивана онази вечер.

Когато миналата седмица прочетох историята на една жена, която живяла 30 години със сексуално пристрастен, се разпознах твърде болезнено. Подобно на съпруга на онази бедна жена, аз нямах представа колко тежко ме държеше пристрастеността ми, нито вредата, която нанасяше на другите. Едва когато бях на терапия за двойки с вече бившата ми съпруга Джулия, преди седем години, нямах никакво разбиране за болката, който поведението ми ѝ нанесе.

Това е проблемът с пристрастяването; той поглъща вашия ум, живот и действия, което ви прави пълен егоист и неспособен да обмислите въздействието си върху другите.

По време на първата ни консултация, един летен ден на 2017 г., Джулия ридаеше, докато говореше откровено за това как четиригодишният ни брак я е накарал да се почувства безполезна, как се е борила да се справи с моите изтощителни изисквания за секс до пет пъти на ден ден и как тя започнала да се съмнява в себе си като съпруга, когато аз все още се чувствах принуден да се измъкна, за да гледам порно.

Истината е, че тя знаеше едва половината от това. Всички тези нощни разходки, когато не можех да спя? Ходех при проститутки или си лягах с непознати от баровете. По времето, когато казахме брачните си клетви в провинциален хотел през 2013 г. - пет години след първата ни среща - предполагам, че бях спал с над 300 други жени зад гърба на Джулия.

Използвах домашен тест за полово предавани болести всеки петък, защото обикновено изневерявах през седмицата, когато бях на работа или в командировки. Знаех също, че Джулия и аз правим повече секс през уикендите.

Въпреки че не си спомням точните ѝ думи по време на онази терапия, чувството беше следното: „Всичко, което исках, е да можеш да видиш колко много се опитвах да бъда достатъчно добра за теб като съпруга, но ти сякаш никога не забелязваш и не знам защо".

Източник: iStock/Getty Images

В крайна сметка терапията не можеше да поправи това, което бях направил и колкото повече сеанси имахме, толкова повече истини трябваше да чуе Джулия – въпреки че никога не признавах повече, отколкото тя вече знаеше. В крайна сметка тя подаде молба за развод същата година.

Най-лесният начин да се опише какво е да си пристрастен към секса е, че мислиш за секс през цялото време, дори подсъзнателно. Тотално поглъща живота ви. Това гушкане на дивана? Преди това автоматично би ме накарало да жадувам за секс. Като държане за ръце или минаване покрай привлекателна жена на улицата.

Нищо друго няма значение освен задоволяването на това сексуално желание, което понякога може да означава десет минути да гледам порно сам и да мастурбирам.

Когато разглеждам миналото си, вероятно съм бил пристрастен към секса от ранните си 20 години. Сега съм на 41.

Сексът беше започнал нормално за мен. Загубих девствеността си на 15 години с моята любима от детството.

Бяхме заедно още три години и нашата сексуална връзка беше най-нормалната, която съм имал. Бяхме само двама влюбени, похотливи тийнейджъри, които правят секс толкова често, колкото можем.

Мъжете, които правят най-много секс

Сексът не беше тема, за която говорех с родителите си, които работеха като банкери, и си спомням неловкостта, която се спускаше в нашата всекидневна, когато имаше секс сцена по телевизията.

Независимо от това реших да им кажа кога ще правя секс за първи път. Чувстваха се много неудобно и аз седнах на стълбите, за да подслушам разговора им след това. Тогава чух баща ми да се шегува: „Надявам се, че е добре надарен“. Този коментар ми изпрати съобщение, че що се отнася до баща ми, сексът е свързан с представянето на мъжа - и аз се заех да се представя добре.

С приятелката ми се разделихме, когато напуснахме училище и реших, че е време да изпитам секс с много различни жени в университета.

Дни по-късно спах с някого след нощно излизане. Изненадан от това колко лесно беше да я вкарам в леглото, започнах състезание с най-добрия си приятел, за да видим кой може да спи с най-много жени. Нямаше краен срок и сега съм почти сигурен, че там се корени моята зависимост.

От този момент, където и да отидох, бях съсредоточен върху това да взема жена. Да бъда привлечен от нея беше без значение, сексът беше всичко, което се броеше, и не бих си помислил, че имам три жени в една съботна вечер. Никога не съм гледал на поведението си като на проблем. Мислех за това като за обред на посвещение на един млад мъж.

Открих, че е лесно да вкарвам жени в леглото – не заради външния ми вид, който бих описал като доста среден, а защото бях усъвършенствал занаята си и се научих как да бъда очарователен, да правя фини комплименти и да се преструвам на заинтересуван от тях, когато всъщност не ми пукаше. В рамките на секунди след еякулацията можех да си тръгна, без да се замисля. Сексът и любовта бяха две напълно отделни същности.

Това беше, докато не срещнах Джулия на новогодишно парти в местен бар, когато бях на 25, а тя на 24, и открих, че съм искрено привлечен от нея. За първи път от седем години бях напълно моногамен.

Правехме секс до десет пъти седмично, въпреки че Джулия не го коментира на този етап - нормално е двойките да правят много секс в началото на връзката си.

Но когато наближихме една година заедно, скуката се прокрадна и аз си легнах със "стар пламък".

След това работата ми като консултант по управление означаваше командировки и много жени, които можех да вкарам в леглото си.

Джулия нямаше представа за моя двойствен живот. Когато се оженихме, си обещах, че оттук нататък ще съм верен. Бързо обаче открих, че не съм способен на това.

Никой не знаеше за моята сексуална зависимост. Нито Джулия, нито най-близките ми приятели мъже и дори по-големият ми брат, на когото доверих повечето неща. Въпреки цялата си перченост изпитах дълбоко чувство на срам.

Ето ме, възрастен мъж на 30 години с прекрасна съпруга, страхотна кариера и въпреки това бях пълен неудачник, когато ставаше дума за секс.

Въпреки сексуалните ми забежки, все пак правех секс с жена си през повечето дни, ако тя желаеше. Често беше доста грубо и станах много взискателен, тъй като стандартният секс не ме удовлетворяваше. Все по-често тя ми отказваше.

Изпитвах голямо уважение към нея и не го настоявах, ако тя не желаеше. Вместо това, аз гледах огромни количества порно, докато тя спеше.

Три предимства и два недостатъка на случайния секс

След това имах моята колекция от секс играчки, включително скъпи секс кукли. Когато това ми омръзнеше, си уреждах онлайн секс с други жени. Редовното пътуване в Обединеното кралство и в чужбина по работа го улесни. Нямах нужда от луксозна хотелска стая — колата ми или друга стара обществена тоалетна би свършила работа.

След като бяхме женени около две години, Джулия повдигна въпроса за манията ми по порното и грубия секс, но аз го отхвърлих, като ь казах, че всичките ми приятели правят същото. Нищо чудно, че самочувствието ѝ с разби на парчета. Тя не го коментира отново.

Вместо това тя направи това, което правят толкова много хора, омъжени за някой със зависимост: тя избута настрана собствените си чувства, страхувайки се, че ще разбие брака ни, ако се оплаква твърде много. Срамът ме погълна почти толкова, колкото и сексът. Мъчих се да погледна Джулия в очите и понякога се опитвах да смекча вината си с огромни романтични жестове като цветя и храна.

Друг път пиех и вземах наркотици, за да премахна чувството си за вина. Но веднага щом изгледах друг порно филм или вкарах ново завоевание в леглото, тези чувства изчезваха.

Бяхме женени от три години, когато Джулия откри, че съм правил секс с гаджето на мой приятел. Бях небрежен и тя разбра. Беше наранена и бясна, но решихме да проведем терапия за двойки, за да видим дали можем да спасим брака.

Когато Джулия подаде молба за развод, аз натиснах бутона за самоунищожение, лягайки си с повече от десет жени на седмица. Вече ми ставаше все по-ясно, че имам нужда от помощ.

Това беше подчертано, когато срещнах настоящата си приятелка Наташа в бар през 2021 г. и много я харесах.

Въпреки че правихме секс тази вечер, прекарах цялата нощ с нея - необичайно за мен - и когато се събудихме на следващата сутрин, сготвих късна закуска за нас.

Докато ядяхме, реших да ѝ разкажа всичко, защото исках да я видя отново, а не просто да я зарежа като всички останали. Проститутки, хардкор порно, изневяра - тя чу много.

Реакцията ѝ напълно ме шокира. Майка ѝ е била алкохоличка, така че тя има дълбоко разбиране за пристрастяването. Поради това тя каза, че е готова да ми даде шанс, но с някои строги правила: без повече секс с други жени, тя ще прави секс с мен само когато това е акт на любов, а не за задоволяване на пристрастяваща нужда, и тя настоя, че трябва да отида на терапия.

След обстойни изследвания няколко месеца по-късно посетих лекар специалист, който ми постави диагноза "натрапчиво сексуално поведение", като каза, че съм пример от учебника. Облекчението беше като скала, която напуска гърдите ми. За първи път осъзнах, че не съм ужасно човешко същество. Бях болен от пристрастяване, което не можех да контролирам.

Оттогава съм похарчил над £10 000 с прекрасен секс терапевт на име Софи Рус.

С професионалните насоки на Софи през последните няколко години се превърна в работа на пълен работен ден да управлявам желанието си. Най-ценното, на което ме научи, е, че не съм лош човек — страдам от пристрастяване, което ме кара да правя ужасни неща. Мислено вече мога да разделя двете.

Софи ми помогна да осъзная, че моята зависимост всъщност не е свързана със секса, а с желанието да се чувствам приета и да печеля внимание.

Част от лечението ми беше да се свържа с някои от жените, с които съм лягал, за да се извиня за това как се отнесох с тях.

Очевидно много бяха непознати, така че нямаше да знам как да се свържа с тях, но повечето от тези, с които се свързах, бяха благодарни, облекчени да разберат защо се отнесох толкова зле с тях.

Софи ме научи много за самоконтрола, дисциплината и колко важни са рутинните процедури за поддържане на сексуалното желание на място, умения, които използвам всеки ден.

С Наташа сме заедно от две години и половина. Правим секс почти всеки ден, понякога два или три пъти, но също така има дни, в които изобщо не правим секс.

Ние наблягаме много на това да бъдем тактилни – държане за ръце, гушкане, поставяне на успокояваща ръка на гърба на другия, такива неща.

Звезди разкриват броя на хората, с които са правили секс

Друг урок от Софи е да се научи да получава физическо внимание по начини, различни от секс.

След година или две друга част от лечението ми ще бъде да разкажа на близките си за моята зависимост. По-големият ми брат вече знае и казва, че не е бил изненадан. Друго ще бъде, когато стигна до точката да кажа на майка си - нямам представа как ще стане това.

Бих казал, че пристрастяването ми е под контрол в момента, но това е в процес на работа. Веднъж зависим, винаги зависим.

Научих, че партитата и нощните клубове са стимули, така че сега ги избягвам. По същия начин, ако Наташа отсъства твърде дълго, старите мисли се намесват отново, така че внимателно управляваме всяко време разделени, за да го сведем до минимум. Най-големият стимул би бил, ако тя някога ме напусне и аз свърша сам. Знам, че лесно бих могъл да се върна към моя болен път на сексуално поведение.

Един ден бих искал да се установя в собствено семейство, но в същото време най-големият ми страх е да изневеря на майката на децата си и след това да не бъда в живота им. Страхувам се, че това може да ми попречи да стана баща.

Засега съм невероятно благодарен, че имам любяща приятелка и прекрасен терапевт, които продължават да стоят до мен през моята зависимост, но в същото време дълбоко съжалявам за всичките стотици жени, които съм използвал по пътя , не на последно място бившата ми съпруга.

Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase

Коментари 20
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

20 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Фаворитите Петър и Галена напуснаха “Един за друг”

Фаворитите Петър и Галена напуснаха “Един за друг”

Любопитно Преди 6 часа

Симпатичният фермер и неговата любима са ексклузивни гости в подкастa “Един без друг”

"Демократическата партия ни приема за даденост": Предизборната борба в САЩ

"Демократическата партия ни приема за даденост": Предизборната борба в САЩ

Свят Преди 6 часа

В неделя Байдън ще продължи информационната си кампания, като ще говори пред чернокожи абсолвенти

Откриха тялото на един от заложниците в Газа

Откриха тялото на един от заложниците в Газа

Свят Преди 8 часа

Армията потвърди, че 53-годишният Рон Бенджамин е бил намерен заедно с телата на други трима заложници

<p>Екстремна жега обхвана Югоизточна Азия&nbsp;&nbsp;</p>

Рекордно високи температури през април регистрираха в Югоизточна Азия

Свят Преди 8 часа

Природното бедствие стана причина за десетки смъртни случаи в целия регион

В Украйна влезе в сила спорният закон за мобилизацията

В Украйна влезе в сила спорният закон за мобилизацията

Свят Преди 8 часа

Законодателите се бавиха месеци наред и приеха закона едва в средата на април

<p>Шарл Мишел с призив към&nbsp;грузинските политици</p>

Шарл Мишел: Ветото върху закона "за чуждото влияние" дава на правителството "миг за размисъл"

България Преди 8 часа

По-рано днес Зурабишвили обяви, че е наложила вето на закона, предизвикал масови протести в продължение на седмици

Физически и психически тормоз: Твърдения за полицейско насилие при акция в Бургас

Физически и психически тормоз: Твърдения за полицейско насилие при акция в Бургас

България Преди 9 часа

Задържани за разпити твърдят, че униформените са издевателствали над тях

<p>Румен Радев разговаря с президента на Косово, какво обсъдиха&nbsp;</p>

Румен Радев разговаря с президента на Косово

Свят Преди 10 часа

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава

Тестови полет на "Старлайнър" е отложен за пореден път

Тестови полет на "Старлайнър" е отложен за пореден път

Технологии Преди 10 часа

"Боинг" залага много на тази тестова мисия, тъй като ако е успешна, то "Старлайнър" може да започне редовни мисии до МКС

Екшън на "Шанз Елизе": Дързък обир за 78,9 милиона евро от магазин в Париж

Екшън на "Шанз Елизе": Дързък обир за 78,9 милиона евро от магазин в Париж

Свят Преди 11 часа

Парижките прокурори съобщиха, че тече разследване

Президентът на Грузия наложи вето на закона за чуждестранните агенти

Президентът на Грузия наложи вето на закона за чуждестранните агенти

Свят Преди 11 часа

Законът противоречи на конституцията на Грузия и на "всички европейски стандарти", каза тя

<p>Убит е командир на &quot;Ислямски джихад&quot; близо до Рафах</p>

Израел: Убит е командир на "Ислямски джихад" близо до Рафах

Свят Преди 11 часа

Израелски войници са убили няколко бойци при сблъсъци през последното денонощие

86-годишна пешеходка загина при катастрофа в Сливен

86-годишна пешеходка загина при катастрофа в Сливен

България Преди 11 часа

По случая е образувано досъдебно производство

Оставиха в ареста обвинения за убийството в село Новачене

Оставиха в ареста обвинения за убийството в село Новачене

България Преди 12 часа

По първоначални данни смъртта е причинена посредством нанесени удари с брадва

Задържаха 40-годишен мъж, издирван от турските власти

Задържаха 40-годишен мъж, издирван от турските власти

България Преди 12 часа

Той е бил установен в хотел в центъра на София

<p>Бивш директор на НСО с коментар за покушението срещу Фицо</p>

Бивш директор на НСО за покушението срещу Фицо: Реакцията на Словакия не беше на нужното ниво

Свят Преди 12 часа

Покушението срещу Роналд Рейгън е пример как охранител е застанал на пътя на опасността, каза ген. Красимир Станчев за NOVA NEWS