0

Н а песен преди финала на „Маскираният певец“ отпаднаха две талантливи певици, скрити под маските на Пилето и Принцесата. 

За емоциите от участието в шоуто и предизвикателствата, свързани с него, за Vesti.bg разказват Алисия и Дивна. 

- Толкова много адреналин, особено сред публиката по време на лайфовете. Как успявахте да сдържате собствените си емоции под маските и да запазите самоличностите си анонимни?

Алисия: Аз не си сдържах емоциите, защото под маската можеш да се усмихваш без никой да разбере. Криенето беше най-трудната част, защото ти се налага много да лъжеш, а аз толкова не съм лъгала през живота си. Голямо оплитане падна с това лъжене. Особено за репетициите на песните. Аз живея в къща и използвах мокрото помещение до гаража. Там си бях сложила апаратурата, с която ходя по участия. И в момента, в който си лягаше синът ми, аз репетирах там песните. Само тогава имах възможността да си уча песните без някой да разбере.

Дивна: На мен най-трудно ми беше да спра смеха си на сцената. Особено покрай Зуека и Рачков е почти невъзможно. И ми беше много трудно след изпълнението да си поема въздух, защото с тези маски наистина се раздавахме доста. За мен беше много сложно, когато трябваше да отговаряме на панела – как да го кажеш така хем да те разберат, хем да не се издадеш напълно. Изкарвах си всичките емоции по време на изпълнението.

Принцесата и Пилето вече са разкрити в „Маскираният певец“

- Всеки от отпадналите участници споделя, че сцената на „Маскираният певец“ е огромно предизвикателство. Така ли е и за вас и как се впуснахте в това приключение? Лесно ли взехте решението да участвате в шоуто?

Алисия: Огромно предизвикателство е със сигурност. Аз се впуснах доста бързо в това предизвикателство. Но първите два пъти изключително много се притеснявах дали ще се справя. Защото това са песни, които не съм пяла досега. Аз обожавам тази музика и я слушам много. Но едно е да я слушаш, друго е да я пееш. Въпреки че аз не съм типичен поп-фолк изпълнител, но си имам някаква орнаментика и много трудно да не я вкараш в другите песни. Аз съм силна в това да бъда себе си и не съм добър имитатор. Между другото, аз никога не съм си представяла, че ще изпея песен на Ray Charles, а толкова много ми хареса песента и с такъв кеф я изпях. Така че за мен беше наистина много голямо предизвикателство. Когато стигнах до полуфинала вече се чувствах като победител и свалих маската все едно съм финалист.

Дивна: Съгласна съм с Алисия. Полуфиналът си е една много голям победа. Аз също не съм силна в това да имитирам други хора. Винаги съм се стремила да развивам себе си в един по-характерен образ. Но това да се скриеш под маската много те освобождава. Маската ти позволява да направиш нещата по един по-различен начин, който не си си позволявал, защото хората имат конкретни очаквания от теб. Този формат ми даде точно това – да мога да изпея любими песни, които иначе никога не бих поради други обстоятелства. И то да го направя без хората да виждат, че съм аз.

- Сигурно сте следели коментарите за Пилето и Принцесата в социалните мрежи. Кои бяха най-оригиналните сред тях? Изобщо беше ли ви забавно да проследявате инкогнито „разследването“ на зрителите и на панелистите?

Алисия: На мен лично ми беше много интересно. Аз всеки път, веднага след предаване, влизах във Facebook и започвах да чета коментарите. Винаги се случваше след предаване да тръгна за участие. Докато пътувах имах време да си прочета абсолютно всичко и да си анализирам. Така забелязах, че феновете от рано имаха съмнение, че аз се крия под маската на Принцесата.

Дивна: Всеки път четях коментарите. Учудих се хората колко прозорливи и креативни могат да бъдат. Имаше и някой много странни коментари от типа на това, че под маската на Пилето се крие мъж и даже бяха предположили точно име. Беше си голяма тръпка и смея да кажа, че и ние бяхме един вид детективи, нищо че бяхме участници.

- Вярвахте ли, че ще успеете да прикриете до полуфинала на шоуто? И двете имате своята публика и много фенове, които при други обстоятелства биха ви разпознали безпогрешно. Каква беше стратегията ви за оставане в шоуто?

Алисия: Аз нямах конкретна стратегия. Понеже ние си избираме песните, в началото им подадох един списък с песни. След това ги смених около десет пъти. Винаги откривах някоя нова песен, която искам да изпея. Така случайно попаднах на песента на Ray Charles. Много ми хареса и им казах, че ако остана за следващ епизод искам да изпея тази песен. Искрено се забавлявах и ми беше интересно аз самата как ще изпея определена песен. Всяко мое оставане за следващо предаване беше голямо удоволствие и комплимент, че съм се справила.

Дивна: Нямах конкретна стратегия, но като видех предположено име, следващия път се опитвах да насоча изпълнението си в тази посока. Ето например като ме оприличиха на Мая Бежанска много ми помогна. При нас има много сходства. Дори сме родени на една и съща дата.

- Дивна, на сцената в събота разказа, че си пяла с лъвове „без да те изядат“. Разкажи ни повече за тази си улика и защо тя е значима за теб.

Дивна: Тази улика има две значения. Едното от тях е, че съм имала възможността да пея с едни от най-големите български изпълнители и да създавам песни с тях – Миро, Криско, Графа, Михаела Филева и др. Другата посока е, че всъщност едно от най-първите ми участия е в предаването „Като лъвовете“. И още тогава съм участвала в дует.

- Алисия, напоследък издаде няколко дуета, даже фенове коментираха, че очакват и самостоятелна твоя песен. Ти си споделяла, че според теб, ако един дует е между мъж и жена, песента става сякаш по-силна. Как намираш баланса между дуетите и соловите проекти?

Алисия: Дуетът между мъж и жена е по-силен защото разказваш и двете гледни точки. За мен винаги е много важна самата песен да е хубава. И аз много държа на текстовете. В последно време ми се получиха доста дуетни проекти, тъй като изпълнителите, с които имам дуети, ми предлагаха тези песни и аз, когато чуя някоя песен, която ми хареса, не мога да не я направя. И така се подредиха няколко дуета един след друг. И до момента, в който се оказа, че през последната година не съм пускала солов проект. Аз, разбира се, съм запланувала такива проекти, но не съм сигурна в текстовете им и за това още ги бавя. От друга страна скоро трябва да излязат още два дуета, които съм подготвила. Самостоятелна песен по-рано от преди лятото догодина надали ще пусна.

- Дивна, през това лято излезе новата ти песен „Най-синьото синьо“, като ти си автор на текста и заедно с Витали Езекиев правите музиката. Песента е посветена на замърсяването на морето и природата? Защо за теб е толкова важна тази кауза и как мислиш да развиваш дейността си в тази посока?

Дивна: Аз винаги се стремя, когато създавам музика, да оставям вътре в нея нещо, което е много значимо за мене. С случая тази песен беше подбудена от други емоции. Във видеото към песента искахме да засегнем темата за замърсяването на водата. Защото това е един наистина голям световен проблем, който взима все повече жертви от животинския свят, а и не само. Много силно вярвам, че всеки един човек, който има някаква популярност, или някакъв глас, който се чува малко повече в пространството, има тази отговорност. Да говори за нещата, които го вълнуват и да обръща вниманието на хората към проблемите. В крайна сметка ние не го правим за себе си, а го правим за публиката. Ние сме творци и нашето творчество трябва да докосва. А защо пък не да обърнем внимание много важни неща. Аз съм човек, който много вярва в това, че заедността на хората е нещо много силно. И като послание винаги ще се стремя да го поставям, особено в посока за защита на природата. Аз най-добре се чувствам сред природата. Не мога да намеря вътрешния си мир в забързаното ежедневие на града.

Алисия: Респект към Дивна за това нещо, защото трябва наистина да има такива изпълнители. Ние хората замърсяваме ежедневно планетата и нещата стават все по-зле. Това е много хубава постъпка и ще е хубаво и други изпълнители да го направят.

- Наскоро Алисия излезе на една сцена с група „Сигнал“. Допада ли този стил музика и би ли експериментирала с песен в такъв стил? Видяхме на сцената на „Маскираният певец“, че умело можеш да изпълняваш песни от различни жанрове.

Алисия: Както казах и преди, аз харесвам всякакъв стил музика. Бих експериментирала във всякакъв стил музика. За финала, ако бях останала, бях планирала да изпея песента „Обещай ми“ на Силвия Кацарова. Когато музиката е хубава няма значение в какъв стил е. В жанра, в който се изявявам аз, хората предимно очакват да ги забавляват с дадена песен или да си поплачат с някой текст, който им влиза в сърцата. Аз се радвам, че това предаване ми даде възможност да пея различни песни и ще остави един много приятен спомен в моя живот със сигурност.

- Дивна, твоят глас звучи във филма „Загубеният Йети“. Кое е по-лесно – да озвучаваш анимация или да пееш скрита зад маската на Пилето?

Дивна: Може би озвучаването ми беше по-лесно. Може би гледайки през цялото време героинята, която също много приличаше на мен и аз много се открих в нея, ми беше по-лесно да вляза в нейния образ. Но пък Пилето от началото ми беше много различно. Мислех си – какво трябва да бъде това пиле. Дори питах продуцента за насоки как да го развия. И той ми каза да бъда себе си и да направя пилето свое. И след като изглеждах записа от първия лайв видях колко смешно и забавно е това Пиле. И видях как реагират децата на него, а аз имам много силна връзка с децата. Реших да заложа на това, че Пилето е детски, забавен, комичен образ. Мисля, че Пилето беше перфектният образ за мене.

- Алисия, много от феновете ти споделят в социалните мрежи, че биха искали скоро да чуят любимата си певица да изпълни някоя нова балада. Подготвяш ли такава и кога може меломаните да я очакват?

Алисия: Аз много рядко пея балади и трябва да попадна на някой наистина „разкъсващ“ текст, който да те изкара от равновесие и да започнеш да плачеш, защото това е целта на баладата. Аз не правя песни само, защото трябва да правя песни. Аз правя песните тогава, когато ги чуя и те ме провокират да ги изпея. Когато попадна на такава достатъчно хубава песен, за техните изисквания, ще направя.

- Дивна, малцина знаят, но ти имаш татуировка, която гласи „Баланс“. Защо точно тази дума и какво те провокира да си я направиш? Само тя ли е или имаш и други?

Дивна: Имам общо четири татуировки, които са много малки и почти не се виждат. Тази с „баланс“ си я направих миналата година, в един момент, в който стартирах наново живота си. Тогава открих какво е значението на баланса за съществуването на един човек. Винаги съм била много устремена нагоре, но не разбирах, че всъщност между горе и долу балансът е най-ценното място в живота на човека и той е това, което ни прави щастливи. Тази татуировка ми едно „пищовче“ за матурата на живота. Опитвам се винаги да търся баланса.

- Алисия, няколко пъти си била отличавана с титлата „Най-стилна дама на годината“. Какво е за теб стилът и от къде черпиш вдъхновения за новите си визии, с които радваш феновете? 

Алисия: Вдъхновение мога да почерпя от много места. И според мен в стила на една дама трябва да има баланс. Жената трябва да изглежда добре и да начинът, по който се облича, какъвто и да е той, да бъде стилен и премерен. Това е нещо, което всяка една жена носи в себе си. Не е важно да си много скъпо облечен. Важно е да си облечен стилно. Стилът наистина не се купува с пари.

- Кога да очакваме албум от Дивна? Или както ти каза на сцената – от Пилето.

Дивна: От Пилето очаквайте изненади и то съвсем буквални. Предстои ми нещо много хубаво, което се надявам да успея да реализирам до края на тази година, въпреки че времето напредва. Много ми се иска хората да го видят час по-скоро, защото е нещо много интересно и доста експериментално за мен. Подготвям и доста други неща. В момента например пиша една балада, която е много лична за мен. Но имам и няколко почти изцяло готови бързи проекти с готини колаборации. И се надявам следващата година да успея да ги събера в един албум.

- И за финал - „Маскираният певец“ е……

Алисия: Най-голямото предизвикателство в живота ми до момента.

Дивна: Напълно съм съгласна. И за мен е така.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Лагерът на Макрон запази контрола върху повечето комисии във френския парламент

Лагерът на Макрон запази контрола върху повечето комисии във френския парламент

Свят Преди 6 часа

За сметка на това, крайната десница не успя да получи председателско място в нито една

Проф. Бийбър: ЕС и Германия размениха демокрация, върховенство на закона и европейска перспектива за Балканите срещу литий

Проф. Бийбър: ЕС и Германия размениха демокрация, върховенство на закона и европейска перспектива за Балканите срещу литий

Свят Преди 6 часа

Коментарът идва, след като вчера беше подписан меморандум за разбирателство между ЕС и Сърбия

<p>Доган се появи публично: Горд съм с бъдещето на ДПС</p>

Доган се появи публично: Горд съм с бъдещето на ДПС

България Преди 8 часа

Почетният председател на партията се срещна с ръководители на младежката структура в Бургас

8,5 милиона устройства са засегнати от глобалния срив

8,5 милиона устройства са засегнати от глобалния срив

Свят Преди 9 часа

Тази бройка е по-малко от 1% от всички устройства, работещи с Windows

<p>РСМ реши:&nbsp;ще включи българите като етническа група в конституцията</p>

Северна Македония реши: ще включи българите като етническа група в конституцията си

Свят Преди 9 часа

Вижте обаче какво е условието на управляващите в РСМ, за да се случи това

Президентът на Беларус Александър Лукашенко

Беларус и Берлин водят преговори за осъден на смърт германец

Свят Преди 10 часа

Той е обвинен в "тероризъм" и "наемничество" и осъден на смърт от беларуски съд

Масова "Златна сватба": Над 30 двойки в Ловеч подновиха обетите си (СНИМКИ)

Масова "Златна сватба": Над 30 двойки в Ловеч подновиха обетите си (СНИМКИ)

България Преди 10 часа

За да празнуват половин век съвместен живот, бяха поканени всички, сключили граждански брак през 1974 г.

За ден: Заловиха над 20 души, шофирали след употреба на наркотици и алкохол

За ден: Заловиха над 20 души, шофирали след употреба на наркотици и алкохол

България Преди 11 часа

Данните са от специализирана полицейска операция

Огънят в с. Воден отново се разгоря, пожар пламна и до Цапарево

Огънят в с. Воден отново се разгоря, пожар пламна и до Цапарево

България Преди 11 часа

Битката на огнеборците с природната стихия продължава усилено и днес

"Сантиметър встрани и Тръмп нямаше да оцелее"

"Сантиметър встрани и Тръмп нямаше да оцелее"

Свят Преди 12 часа

Това смята инструкторът в елитен тренировъчен център в щата Юта Росен Христов

Патриарх Даниил се моли на Бог да спре пожарите (ВИДЕО)

Патриарх Даниил се моли на Бог да спре пожарите (ВИДЕО)

България Преди 12 часа

Главата на православната църква говори на тържествена литургия в Дървенишкия манастир

Вижте грандиозната коронация на краля на Малайзия (СНИМКИ и ВИДЕО)

Вижте грандиозната коронация на краля на Малайзия (СНИМКИ и ВИДЕО)

Свят Преди 13 часа

Султан Ибрахим се възкачи на трона с помпозна церемония

Карлово почете 800 жестоко избити учители, свещеници, лекари през 1877 година

Карлово почете 800 жестоко избити учители, свещеници, лекари през 1877 година

България Преди 13 часа

За местните, това са едни от най-страшните дни на кръв и сълзи, на страх и погубени животи

ПП-ДБ внесе законопроекта за международните ограничителни мерки

ПП-ДБ внесе законопроекта за международните ограничителни мерки

България Преди 13 часа

Целта е противопоставяне на действия, нарушаващи международното право

НЗОК: Внимавайте, изпращат фалшиви електронни писма от наше име

НЗОК: Внимавайте, изпращат фалшиви електронни писма от наше име

България Преди 13 часа

Институцията съветва гражданите да бъдат внимателни

"Русия продължава да купува от Запада части за оръжия"

"Русия продължава да купува от Запада части за оръжия"

Свят Преди 14 часа

Разследване на френския Le Monde показа, че страната умело заобикаля международните санкции