0

Е динадесетият епизод на „Маскираният певец“ не донесе късмет на Ненчо Балабанов и той разкри дълго пазената тайна, че се крие под маската на Кукера. 

За емоциите след свалянето на маската, както и за стратегията, което е имал, за да не го разкрият веднага, прочетете в интервюто на Ненчо Балабанов за Vesti.bg.

- Малко остана да стигнеш до финала на „Маскирания певец“, беше разкрит преди полуфинала на шоуто. Ти беше победител в третия сезон на „Като две капки вода“. Коя от двете сцени беше по-голямо предизвикателство за теб?

- Ако говорим за предизвикателство, естествено в „Маскираният певец“, защото е много трудно да се укриеш и да избягаш от себе си. Може би това е най- сложното нещо, което един артист може да постигне понеже стремежът е винаги да бъде разпознаваем. Тук е точно обратното и всичко е скрито-покрито. Не да те разпознаят, а да не бъдеш разпознат. Еми, разпознаха ме на 11-я лайв. „Маскираният певец“ е тотално различно шоу и ми беше много интересно. Форматът е предизвикателство за всеки един от участниците. Аз съм много доволен и щастлив от представянето си. Придобих нови умения и вече съм готов за таен агент.

- Публиката не ти е чужда и тя добре познава проявите на твоите таланти. Каква беше стратегията ти, за да достигнеш до единадесетото издание на шоуто и да заблудиш тактически и зрителите, и панелистите?

- Моята стратегия, когато съм пред камера, на сцена или пред публика, винаги е една и съща - да се забавлявам, докато правя това, което ми е присърце. За мен това е формулата да радваш и да забавляваш публиката. Към това се стремях и в това шоу. Без прекалено много да мисля докъде ще бъда разпознат и докъде ще стигна, защото прекаленото мислене и вглеждане е най-пагубното нещо, което може да се случи на артиста. Въпреки огромния, мегатопъл костюм и тежката глава, която може би заздрави осезаемо мускулатурата на врата ми – аз се забавлявах. До голяма степен заживях с образа на Кукера. Придадох му своите движения, жестове, език на тялото, скокливост, танцувалност. Доволен съм от всичко, което преживях и стискам палци на останалите. Въпреки уникалното предизвикателство и интереса на всеки един от участниците, овладяването на тези костюми е абсолютен героизъм и особено мълчанието. Защото, от момента в който отидеш на терен и дойде време за твоето участие – мълчиш. А ние артистите сме приказливи, пеещи и шегуващи се, може би най-голямото предизвикателство беше да мълчим дълго време, затворени в една тайна стаичка преди да дойде реда ни за изпълнение. (смее се).

- Имаше ли истинска изненада за тебе от тези, които отпаднаха?

- Имаше. Димо Алексиев за мен беше тотална изненада. Аз нямах представа кой се крие зад маската, имах подозрения, но в никакъв случай те не бяха към Димо Алексиев. А аз съм работил с него – беше разказвача в рок операта „Рибарят и неговата душа“. Тоест никога не бях чувал как пее Димо и нямаше как да го заподозря, че е той. Сред участниците, които останаха най-любопитна ми е Розата. Много искам да разбера коя е тя. Розата и Гарванът за мен са голяма мистерия. Предполагам, че и за зрителите е толкова интересно да разберат кой кой е и да знаят дали това е човекът, който те са предполагали.

- Ти вдъхна особена енергия на тази специална маска и превърна Кукера в любим герой на зрителите. Забавляваше ли се докато беше в тази роля и беше ли ти трудно да печелиш публиката с анонимност?

- Много се забавлявах, докато бях в тази роля. Тук е моментът да благодаря на преподавателите ми в тези четири години в НАТФИЗ, в куклената школа, която завърших. Благодаря и на Румен Рачев, и на Жени Пашова, и на Любо Гърбев, и на целия екип преподаватели, които ни научиха до голяма степен как да придаваме енергия на неживата материя, как да вдъхнем живот на нещо, което иначе стои закачено на закачалка или е допряно до стената и няма грам живец в него. Обикновено Кукерът е този, който трябва да плаши злите сили, този който трябва да прогони негативното, отрицателното – е, тук пък Кукерът стана любимец на хората. На последния за мен лайв видях само разплакано от страх едно дете в публиката, останалите викаха, подскачаха и искаха Кукерът за продължи напред. Това ме радва, защо моят натюрел е много далеч от това да карам хората да се плашат или да се натъжават.

- Вотът на зрителите всяка седмица, както и коментарите в социалните мрежи доказа, че Кукерът беше сред фаворитите на публиката. Ще ти липсва ли този рошав герой? Какво ти даде и какво ти взе превъплъщението в него?

- Ще ми липсва, да. Особено сега, когато идва зима и става все по-студено, ще ми липсва този огромен губер (смее се). Браво на Кремена Халваджиян и на целия екип за направата на тези костюми, които издържат на всякакви сценични предизвикателства. Станахме си многоблизки с костюма на Кукера. Наистина ще ми липсва много. Бих се радвал, ако има възможност да се сдобия с него и да ми остане за спомен.

- Познаваш се от доста години с водещите – Рачков и Зуека и с панелистите. Как успя да укриеш от тях тайната, че участваш в шоуто?

- Това беше най-голямата ми трудност. Супер трудно е да бъдеш в ролята на Кукера до Зуека и Рачков, и да не се разсмееш. Уникални водещи са и двамата. Те са невероятен тандем и до голяма степен правят това шоу такова каквото е. Адмирации за работата им и поздравления към всички участници, които успяват да постигнат баланса едновременно да се забавляват на сцената, да изпълняват добре песните си, да се покажат в добра светлина и да полагат усилия да не ги разпознаят.

- Всички твърдят, че маската на Кукера е една от най-тежките на сцената, а ти не спря да танцуваш и да се раздаваш за зрителите. Кои са твоите вдъхновения да си винаги така позитивен и да се раздаваш на публиката?

- Вярно е, че се раздадох много и в този костюм. Ами, забавно ми беше. Може би това е мотивацията и стимулът ми във всеки един от образите, които правя и във всеки един момент, в който се покажа на сцена или пред камери. За мен това е основен двигател, огромен заряд, които ми помага да изкарам най-позитивното, най-усмихнатото, най-забавното и най-енергийното, което нося в себе си. Усмихнатите лица в публиката ме зареждат с много готина енергия. Благодаря на всички зрители, минали, настоящи и бъдещи, заради които таза огромна енергийна бомба излиза от мен към тях и ги забавлява.

- Разкажи ни нещо повече за този речник, който показа като последната предметна улика за теб преди да отпаднеш от шоуто. Защо точно него и какво имаше предвид, като каза English is my first language (Английският е моят роден език)?

- Имах предвид, че като всяко нещо, с което съм се захванал и се надявам да се захващам в бъдеще, е нещо, което много обичам. Така беше и с английския език още от ранна детска възраст. Хареса ми в секундата, в която го чух. Тук е моментът да поздравя още някой, който има принос към това, което съм – Виолета Чушкова – моят първи преподавател по английски език в град Елена. По онова време имаше частна школа, в която родителите ми ме записаха по мое желание. Именно за това избрах да покажа тази улика. В голяма степен Кукерът може да е предимно балкански образ, но пък говори английски.

- Какви са следващите проекти на Ненчо Балабанов?

- Предстои ми премиера на един концерт-спектакъл, който правим заедно с филхармонията на Бургаската опера. Диригент е Левон Манокян, сценарият е на Юлия Манокян, в него ще ми партнира Соня Ковчезлиева. Много интересен концерт-спектакъл, който ще представим премиерно на 29 ноември в Бургаска опера от 19.00 часа. Да заповядат всички да ни гледат. Ще бъде много вълнуващо и хубаво. Там вече няма да бъда Кукер, а Ненчо Балабанов и ще изпея подготвен от мен репертоар от 13-14 популярни песни. За мен е голямо предизвикателство и тръпка това да се случи, защото за първи път ще пея цял концерт с филхармония. Надявам се ще бъде много готино. А след това предполагам, че ще обикаляме из България с проекта „Без любов не може“. Предстои нов сериал, който ще излезе на пролет, обиколки покрай Коледните празници, Нова година също ще се отпразнува подобаващо, малко почивка през Януари и след това с нови сили по всички нови проекти и предизвикателства, които се задават.

- Песента ти „Тези пет неща“, която издаде тази пролет, има леко латино ритъм. Това ли е предпочитаният от теб стил, в който искаш да създаваш песни или експериментираш и можем да очакваме нещо съвсем различно? А може би цял албум?

- Експериментирам наистина. Много добре сте забелязали. Песните, които съм издал през времето са много различни, защото за мен е предизвикателство да изпробвам стилове. Не си налагам рамки в музикален аспект. Това, което в момента ми харесва, това издавам и това правя като музика. Не бих казал, че латиното е нещо което ще остане като линия в моето музикално творчество, това беше любопитен творчески импулс. Следващата песен, която правя е съвсем различна по стил и с нея също предстои една голяма изненада. Може би ще се стигне до албум с 10-13 песни, които ще бъдат тотално различни една от друга. Това ще бъде най-пъстрият албум, който ще съществува на българския музикален пазар.

- „Маскираният певец“ е……

- „Маскираният певец“ е най-голямото артистично предизвикателство в моя живот до този момент.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Не се допускат плажуващи на плажа под парк Росенец</p>

Не се допускат плажуващи на плажа под парк Росенец

България Преди 2 часа

Само симпатизанти на ДПС са допуснати да стигнат до бреговата ивица, а екологът Васил Гюров сподели: "Тъжното е, че отново се опитват да ни противопоставят, за да запазят властта"

ГКПП „Кулата-Промахон”

Опашки от автомобили на "Кулата" и днес

България Преди 2 часа

През тест за коронавирус на граничния пункт преминават част пътуващите

<p>Какво ще е времето през уикенда</p>

Какво ще е времето през уикенда

България Преди 4 часа

Ще се радваме ли на слънце или пак ще вали

Как да си направим анимиран аватар във Facebook

Как да си направим анимиран аватар във Facebook

Технологии Преди 4 часа

Социалната мрежа предлага безплатна функция за личен рисуван аватар

<p>Честит имен ден на всички, които носят имената...</p>

Честит имен ден на всички, които носят имената...

България Преди 4 часа

Ето кой има повод да почерпи днес

<p>292 са новите случаи на коронавирус в България</p>

292 са новите случаи на коронавирус в България

Теми в развитие Преди 4 часа

79 души са оздравели за последното денонощие, но петима са починали

Максуел носи дрехи от хартия срещу опит за самоубийство

Максуел носи дрехи от хартия срещу опит за самоубийство

Свят Преди 12 часа

Има явни притеснения, че тя може да навреди на себе си или че други затворници може да се опитат да я нападнат

"Пирогов" прекрати договора с фирмата, доставяла развалена храна

"Пирогов" прекрати договора с фирмата, доставяла развалена храна

България Преди 12 часа

От четвъртък кухнята отново отвори врати

COVID-19: РЗИ проверява заведения и молове в София

COVID-19: РЗИ проверява заведения и молове в София

Теми в развитие Преди 14 часа

Поводът е драстичният скок на нови случаи на заразени с коронавирус

.

България вече е в чакалнята на еврозоната

България Преди 16 часа

Това е исторически акт, който ще има голямо значение за бъдещето на България, заяви на извънреден брифинг МС управителят на БНБ Димитър Радев

Певицата ДесиСлава е с коронавирус

Певицата ДесиСлава е с коронавирус

Теми в развитие Преди 16 часа

Това потвърди самата изпълнителка с пост в социалната мрежа Facebook

Два протеста на метри един от друг, сблъсъци, арестувани

Два протеста на метри един от друг, сблъсъци, арестувани

България Преди 16 часа

Привърженици на президента и привърженици на кабинета излязоха на протести днес

Учени установиха нов симптом на COVID-19

Учени установиха нов симптом на COVID-19

Теми в развитие Преди 16 часа

Учените подчертават, че това са само първите стадии на изследването

Без забрана за пристигащите от 70 страни във Великобритания

Без забрана за пристигащите от 70 страни във Великобритания

Теми в развитие Преди 18 часа

Милиони британци ще могат да отидат на лятна ваканция, без да се налага се поставят под карантина след завръщането си

Нидерландия изправя Русия на съд заради полет MH17

Нидерландия изправя Русия на съд заради полет MH17

Свят Преди 18 часа

Роднините на нидерландски жертви подадоха жалба с искане Русия да поеме отговорност за инцидента, който уби всички на борда

"Света София" в Истанбул

Съдът в Турция разреши промяна на статута на "Света София" в Истанбул

Свят Преди 19 часа

От 1934 г църквата "Света София" е със статут на музей

От 14 юли - в Гърция само с негативен текст за COVID-19

От 14 юли - в Гърция само с негативен текст за COVID-19

Свят Преди 19 часа

Това е една от допълнителните мерки, взети по време на заседанието на гръцкия премиер с ресорните министри