3

4Magic е една от най-успешните млади групи в България, която не само че бързо се изкачва в музикалните класации, но и лесно печели сърцата на все повече фенове. 

Малко преди празниците талантливите момичета, които спечелиха X Factor, зарадваха аудиторията си с нова песен. 

Какво ни разказаха за нея, за вдъхновението, трудностите и най-голямата им мечта - четете в ексклузивното интервю на 4Magic за Vesti.bg. 

Излезе новата ви песен "Дай ми". Какво е вдъхновението зад нея?

Валя: Много сме щастливи най-накрая да ви представим проекта „Дай ми“, който пазим в тайна от повече от година вече. Вдъхновението за песента дойде по време на първия международен творчески лагер Sofia Songwriting Camp, организиран от Вирджиния Рекърдс, в който имахме щастието да вземем участие. Там влязохме в студио с румънския хитмейкър и наш близък приятел Monoir и норвежката изпълнителка YNGA. 

Източник: Вирджиния Рекърдс

Никол: Текстът към песента, който четирите написахме, с помощта на Venci Venc’, разкрива вдъхновението ни: „Ела и дай ми малките неща, дай ми тихо любовта“. Това са нещата, които могат да направят всеки щастлив, над които трябва да се концентрираме и за които да благодарим, особено в наши дни.  

Песента е създадена по време на Sofia Songwriting Camp. Каква беше работата с Monoir, YNGA и Venci Venc’?

Елия: Работата с тези вдъхновяващи и талантливи артисти бе страхотно мотивираща, защото освен нови умения и знания, обменихме положителна енергия за доста време напред. С огромен хъс дадохме всичко от себе си по време на творческия процес и завършихме цялата песен в рамките на един ден. Вдъхновението ни връхлетя още от вратата на студиото.

Елеонора: Самото преживяване на този творчески кемп не може да се сравни с нищо друго. Прекарахме 5 дни в мобилни студиа в планината, през които работихме от рано сутрин до късно през нощта в разнообразни екипи от международни автори, продуценти, текстописци и музиканти. Създадохме над 20 парчета както за българския, така и за чуждестранния пазар, а едно от тях, на което Никол е ко-автор, дори влезе в албум на к-поп супергрупата TWICE! Сами можете да предположите каква привилегия бе за нас да участваме в Sofia Songwriting Camp и нямаме търпение да дойде и второто издание на лагера! 

Доволни ли сте от крайния резултат на видеото?

Елия: Даже много доволни! Режисьор на видеото към „Дай ми“ е Люси Иларионов – страхотен професионалист, който не може да те разочарова, просто защото много добре знае какво прави и как да изкара най-красивото от една жена по приятен за окото начин. Благодарни сме на него и на целия екип за прекрасно свършената работа. 

Елеонора: Това е първото видео, в което се виждаме така пораснали, женствени и дори предизвикателни, искрено се вълнувахме да покажем и тази страна от себе си. Много ни помогна и Тамара от балет Нова, която направи хореографията и ни тренира, докато не постигнем добър синхрон и правилни движения. 

Никол: Добре, че бяха танците, за да се стоплим, защото снимахме на открито на -6 градуса около 13 часа. Но студът и умората напълно си заслужаваха.

4Magic
4Magic Източник: Вирджиния Рекърдс

Има ли изпълнител, с когото бихте искали да работите?

Никол: Разбира се, че има и то много! От българските изпълнители веднага казваме DARA! Стилът и енергията ѝ са уникални, а и би се получила доста интересна комбинация между нас четирите и нея. 

Валя: От чуждестранните бихме заложили на Dua Lipa. Тя определено знае как се прави хит след хит, има страхотен глас и поведение на сцената, има чар и влага много сърце в музиката си.

Елеонора: Готови сме да експериментираме! Би било страхотно да се колаборираме с BTS, например, или BLACKPINK – аз съм луда фенка на к-поп музиката, намирам тези изпълнители за гениални. Със сигурност ще се получи нещо нечувано досега.

Как ви се отрази ситуацията с епидемията от коронавируса и съответно изолацията?

Елия: За съжаление епидемичната обстановка се отрази много пагубно на целия музикален бизнес, не само финансово, но и заради липсата на жив контакт с публиката, който е от изключително значение за всеки изпълнител. Ако погледнем нещата в личен план, на мен ситуацията ми се отрази донякъде добре, защото имах възможност да прекарам наистина пълноценно време с близките си, а в такъв момент всички имаме нужда от това. Обърнах внимание и на рисуването, дори имах честта да представя първата си изложба със собствени картини в края на октомври, с което се гордея. Позитивна съм, затова се старая винаги да превръщам негативите в позитиви. 

Валя: Има много артисти, които използваха затварянето вкъщи, за да създадат и представят едни от най-страхотните си проекти, сингли и албуми до момента, защото имаха достатъчно време да се концентрират само върху това, което е похвално. Ние с момичетата също насочихме вниманието си върху музиката, пяхме, писахме нови текстове, тренирахме хореографии и се подготвяхме за момента, в който нещата ще се нормализират и ще започнем отново да функционираме нормално. В личен план също ни се отрази добре, защото обърнахме внимание на себе си, на хобитата си, учихме, развивахме се и прекарахме време с близките си. 

Какви са Елия, Валя, Елеонора и Никол, когато не са на сцената?

Никол: Четири нормални тийнейджърки, които обичат живота си и му се радват всеки ден. Не сме перфектни, но сме истински.

Елеонора: И ние сме ученички, и ние се смеем без причина, и ние плачем за момчета, и ние имаме лоши дни. С нищо не сме по-различни от останалите, освен че сме привилегировани животът да ни е срещнал с правилните хора в правилния момент, за което сме благодарни всеки ден. За съжаление много хора нямат този късмет… 

Източник: Вирджиния Рекърдс

Валя: Обикновени момичета, трудолюбиви и амбициозни, които много обичат изкуството, любовта и малките неща.

Елия: И най-вече мечтателки! 

Трудностите са неизменна част от пътя на всеки изпълнител. Как се справяте с тях?

Валя: С общи усилия и с воля, която поддържаме понякога трудно, но не сме научени да се отказваме. Имаме късмета да се радваме на прекрасен и до голяма степен спокоен живот, да сме обградени от близките и приятелите си, да получаваме любовта и подкрепата на хиляди хора, които вярват в нас. Това за нас са най-важните неща и благодарение на тях се справяме с всичко, което се изпречи на пътя ни.

Елеонора: Превъзмогваме трудностите, както всичко останало – заедно! При нас определено съединението в групата ни прави силни, защото има с кого да споделим преживяванията си и този някой да ни разбере напълно. Полагаме много труд в работата си и го правим с желание и от сърце. Осъзнаваме колко сме облагодетелствани да сме четири, да сме така близки и да се подкрепяме във всичко. 

Никол: Към всичко това бих прибавила, че справянето става с желязна воля и желание за постоянно усъвършенстване. А и трудностите изграждат характера на човека, не е лошо да ги има от време на време, стига да не те повалят или откажат от целта ти. Трябва винаги да бъдем силни и да вървим напред, защото в крайна сметка животът продължава, а ние сме само миниатюрна частичка от него. 

Източник: Вирджиния Рекърдс

Каква е най-голямата ви мечта като група?

Елия: Най-голямата ни мечта винаги е била една - да се качим на световната сцена и да популяризираме българската музика в чужбина. Ние сме група от вече 6 години и винаги гледаме в една посока, работим усърдно и планираме бъдещето си, поне доколкото е възможно. Осъзнаваме, че успехът не идва лесно и изисква жертви, затова се стремим да даваме максималното от себе си и да извличаме най-доброто от всяка ситуация. От сърце се надяваме да успеем да сбъднем тази своя групова мечта. 

Никол: Винаги сме мечтали и да имаме възможността да правим музика професионално и да я споделяме с хората, да им подаряваме радост и утеха. Тази определено се сбъдва и сме изключително благодарни на екипа си и всички, които продължават да ни подкрепят и да вярват в нас. 

Искате ли да кажете нещо на своите фенове?

Валя: Искаме да им пожелаем да бъдат много здрави и да се обичат, защото ние ги обичаме! 

Елия: Да се пазят, да бъдат истински и да вярват, че могат да постигнат мечтите си! 

Никол: Да се забавляват, да пеят с цял глас и да вярват в магията на музиката. 

Елеонора: Да бъдат непримирими и безстрашни, защото животът е красив и трябва да дадат всичко от себе си, за да го изживеят по възможно най-ползотворния и достоен начин!

Коментари 3
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

3 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 1 минута

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 54 минути

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 2 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 2 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 2 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Любопитно Преди 2 часа

Неправилната позиция на сън води до проблеми с гърба

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

България Преди 2 часа

Това обявиха на брифинг в Министерския съвет здравните власти

Русия арестува журналист на Forbes

Русия арестува журналист на Forbes

Свят Преди 3 часа

Задържането е по обвинение в разпространение на „невярна” информация за войната в Украйна

<p>Нова арт инсталация на мястото на бившия Мавзолей в София (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

На мястото на бившия Мавзолей в София: Пейки с формата на букви

България Преди 3 часа

Идеята на художника Красимир Терзиев - автор на проекта, е да се развие място, на което човек може мислено да се освободи от инерцията на ежедневието

Неочакваният арест на Тимур Иванов: Какво се крие зад това

Неочакваният арест на Тимур Иванов: Какво се крие зад това

Свят Преди 3 часа

Обвиняват Иванов, че е взел подкуп в особено големи размери

След повече от 20 години чакане: България ще има нови влакове

След повече от 20 години чакане: България ще има нови влакове

България Преди 3 часа

Това съобщи министърът на транспорта Георги Гвоздейков

Главчев: Тази седмица ни се наложи "да гасим пожари"

Главчев: Тази седмица ни се наложи "да гасим пожари"

България Преди 3 часа

Няма повишаване на бюджетния дефицит, заяви служебният премиер

Здравните власти с последна информация за разпространението на коклюш у нас

Здравните власти с последна информация за разпространението на коклюш у нас

България Преди 4 часа

Регистрираните случаи на заболяването вече надхвърлят 500

Делото за избора на столичен кмет: Съдът назначи допълнителна експертиза

Делото за избора на столичен кмет: Съдът назначи допълнителна експертиза

България Преди 4 часа

Процесът е по жалба на Ваня Григорова, която остана втора на вота за кмет на София през 2023 г.

Скандал беляза последното редовно заседание на 49-ото НС

Скандал беляза последното редовно заседание на 49-ото НС

България Преди 4 часа

И днес в кулоарите водеща тема бе отстраняването на Росен Желязков от председателския пост

ЦИК заличи регистрацията на партия "Атака" за предстоящия вот

ЦИК заличи регистрацията на партия "Атака" за предстоящия вот

България Преди 5 часа

При извършена проверка са установени 2397 коректни записи в списъка на партията, което е по-малко от изискването за 2500 избиратели