0

В секи може да сготви вкусно с много продукти, истинското майсторство се крие в това да направиш от нищо нещо. Днес ви предизвикваме да сготвите вкусно основно ястие с 5 продукта и няколко подправки. 

Във видеото вижте как да си направите сами заешка кайма

Пълнени тиквички с булгур и кайма

  • 6 кръгли тиквички
  • 350 г кайма 
  • 120 г булгур (с варене)
  • 2 скилидки чесън
  • 1 лимон
  • сол и черен пипер на вкус
Източник: iStock/Getty Images

Тиквичките се издълбават, а част от вътрешността им се запазва за плънката. Овкусяват се със сол и черен пипер. Булгурът се сварява до полуготовност.

Чесънът се накълцва и се запържва, заедно с накълцаната вътрешност на тиквичките.

Добавят се каймата и булгурът. Овкусява се с мента, настъргана лимонова кора, сол, черен пипер и малко лимонов сок.

Тиквичките се пълнят с тази смес. Готвят се в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор за около 30 минути.

Паста с хрупкави трохи, чесън и чоризо

  • 400 г паста
  • 150 г чоризо
  • 3 филии пълнозърнест хляб
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 връзка магданоз
  • сол и черен и червен пипер на вкус
Източник: iStock/Getty Images

Хлябът се смила в блендер и се запържва. Когато трохите станат златисти и хрупкави, съдът се дърпа от огъня. Трохите се посоляват и се разбъркват.

Пастата се сварява в голямо количество подсолена вода. Чесънът, чоризото и магданозът се накълцват.

Чесънът се запържва на слаб огън в останалия зехтин. Когато омекне, се прибавя аншоата, запържва се за 1–2 минути, поръсват се лютият пипер и половината наситнен магданоз. Разбърква се.

Добавя се отцедената паста и се овкусява със сол и черен пипер. Разбърква се добре и след около 1–2 минути се дърпа от огъня. Всяка порция се поднася, поръсена с хрупкави трохи и магданоз.

Чушки бюрек

  • 6 чушки (печени)
  • 400 г краве сирене
  • 4 яйца
  • 400 г брашно
  • магданоз
  • кисело мляко
  • сол и черен пипер на вкус
Източник: iStock/Getty Images

Сиренето се натрошава на едро, добавят се 2 яйца и 1 с. л. брашно. Сместа се разделя на шест равни части и с нея се пълнят чушките.

Мазнината се загрява в тиган, чушките се овалват в брашно и останалите яйца и се пържат на средна температура.

Поднасят се със сос от кисело мляко. 

Да ви е сладко!

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@
Коментирай
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

<p>Уволниха директора на ВиК-Перник</p>
Ексклузивно

Уволниха директора на ВиК-Перник

Преди 13 часа
<p>Какво предлага КФН за системата &bdquo;Бонус-малус&rdquo;</p>
Ексклузивно

Какво предлага КФН за системата...

Преди 13 часа
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Водещи новини