66

С ъботен ден, центъра на София. Мъж пада от Моста на влюбените, но никой не реагира, за да му помогне. С изключение на една жена. Тя обаче става обект на агресия и си навлича гневни реплики, защото е оставила колата си на пътя, за да помогне.

Христина Богданова, племенницата на Васил Левски, разказа за случилото се във "Фейсбук".

"Докато чаках на кръстовището на бул. България и бул. Черни връх (основно кръстовище с постоянен трафик), видях как от Моста на влюбените падна човек. Преместих колата в крайна лява лента, пуснах аварийни и слязох да помогна. Човекът беше в съзнание, в жестоки болки и в безпомощно състояние. Опитах да го успокоя, да се погрижа за него, най-вече да не се чувства сам и в безнадежност. Извиках Бърза помощ и, в интерес на истината, и линейката, и полицията дойдаха много бързо", пише тя.

"Това, което ме потресе е, че никой не спря. Никой не дойде да види дали може да направи нещо. Бибиткаха ми истерично, че колата ми пречи на движението. Дори един си отвори прозореца, за да ме напсува, че съм го забавила, докато се бях навела над друго човешко същество в очевидно безпомощно състояние!!!", пише още Христина Богданова.

За "Здравей, България", днес тя уточни, че инцидентът е станал в събота следобед. Нелеп инцидент, подхлъзнал се е и изгубил равновесие. Пострадалият е с тежи травми.

„Инциденти стават. Това може да е наш близък човек, на когото много държим. И дори не искам да си представя, че няма кой да ти подаде ръка. Понякога такъв инцидент може да коства живота на човек в беда, ако не се помогне веднага", коментира Христина.

„Аз искрено вярвам, че в човека е заложено да бъдем добри. И това е въпрос на избор. Много ми се иска да се замисляме. Защото ако загубим човешкото в себе си, в какво се превръщаме? Прави впечатление, че лошото и бездушието са все по-чести явления”, заключи Богданова.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@