18

У чителка удря ученик с кошче за боклук, след което му крещи: „Още един удар искаш ли?”

Ситуацията се разиграва по време на занятия в Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Димов” в град Пирдоп, съобщава NOVA.

„Разбира се, това е абсолютно еднократен случай. Няма друг подобен инцидент в училището, случва се за първи път. След направената ни проверка станахме свидетели на една неадекватна и неуместна реакция на педагога да се справи със създадена ситуация в класната стая”, коментира Павлина Ценова, директор на учебното заведение.

„След проучване стана ясно, че това е резултат от ученическа провокация, което не е видно от клипчето поради неговата краткост и малко изкривява обективната ситуация, и изважда от контекста проявата на учителя”, подчерта Ценова.

Тя поясни, че в момента тече процедура по уточняване на казуса.

„Една много неадекватна реакция, която нарушава етичните норми на поведение”, заяви Ценова.

„Конфликтът е двустранен. Правим оптимално проучване, за да разрешим ситуацията, но не приемаме, че само учителката има вина. Тя е била обект на провокация от страна на ученика”, посочи Ценова и уточни, че детето пречело на учебния процес, включително като местело кошчето, с което е ударено.

„Колегите вече не трябва да са само преподаватели, но да бъдат модератори, психолози, мениджъри в класната стая. Всяка ситуация, всеки конфликт, всички взаимоотношения трябва да ги управляват”, заяви Ценова.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@