9

О сем месеца условна присъда получи 17-годишният ученик, нанесъл побой над учителя си в гимназията в Садово. Това реши районният съд в Асеновград, информира NOVA.

Атанас призна изцяло вината си и се извини на учителя си.

Съдът разпореди в следващите две години той да се явява в детска педагоигческа стая. Ученикът беше освобедн от следствения арест още в петък.

Ромите след боя с кол: Учителят е виновен

Ученици пребиха учител с дървен кол

В края на миналия месец по време на четвъртия час в училището в Садово група от трима ученици започват да отварят вратите на кабинетите на първия етаж в училището.

Нарушават дисциплината и една от учителките, която не може да се справи с хулиганите, търси съдействие от зам.-директора на училището. Кабинетът на колегата ѝ по английски език се намира до нейния и мъжът, Антон Велков, излиза, за да помогне на колегата си да овладее ситуацията.

Младежът се обърнал към учителя с репликата: „Сега ще видиш какво ще стане“

и напуснал сградата на училището. Върнал се с дървен кол. Насочил се към учителя, като блъскал учениците и учителите по пътя си и се опитал да го удари с клона по главата, като първият му опит бил неуспешен.

Отново посегнал и нанесъл силен удар с кола по учителя. Георгиев продължил да отправя заплахи и обиди, а след това избягал от училището. Преподавателят беше откаран в болница.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@