18

У чителка в хасковското село Динево удари петокласник с пръчка в час, в резултат на което детето е със счупена ръка, съобщи Dariknews.bg.

Родителите на пострадалото момче се заканват да съдят педагожката.

Драмата се разиграла в основно училище „Христо Ботев" в село Динево преди около седмица.

63-годишната учителка по български и руски език Виолета Николова била раздразнена от шума в класната стая и в стремежа си да въдвори ред замахнала с пръчката към първия ред. От удара пострадал 12-годишният Огнян, като дясната му ръка е гипсирана от китката до рамото.

Бащата на детето Янко Михайлов е категоричен, че ще съди агресивната преподавателка: „С целия ми житейски опит, който съм натрупал и като военен, държа на правилата и всичко, но честно да ви кажа едва се сдържах. Това ми бяха и думите: Радвайте се, че не сте мъж", коментира след инцидента бащата.

Директорът на училището заяви, че в училището действително има спадане на дисциплината, но бе категоричен, че не това е начинът за затягането й. Веднага след инцидента той е уволнил учителката.

 "Миналата година тя беше възпитател на начален отдел, а тази година е учител в прогимназиален. По принцип се промениха нещата с идването на тези деца. Има нарушаване на дисциплината, но не трябва да се стига до такива фрапиращи случаи. Ние правим всичко възможно - извънредни събития, консултативни съвети за учителите, дори и предложих на родителите създаване на родителски консултативен съвет, макар че няма чак такъв отзвук и желание за работа", обясни директорът.

Пребитият Огнян не иска да си спомня за грозната случка, но все пак разказа с няколко думи какво точно се е случилo.

"Отзад се лигавeха, госпожата дойде и ни каза: Ти какво написа? Хвана пръчката и с две ръце хвана една голяма пръчка за метла. Ако не си бях сложил ръката, на главата щеше да отиде", казва детето.

От Регионалния инспекторат по образованието в Хасково са разпоредили пълна проверка по случая.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@