9

С калите край брега на морето в Черноморец осъмнаха засипани с тонове инертни материали, съобщава NOVA.

„Едни над 50 камиона със скална маса, които минавали през града ни се оказа, че изсипват скалната маса върху скалите на Черноморец”, коментира Яна Николова – жител на Черноморец.

Местни видели камионите, натоварени с инертни материали в петък следобед. Движели се към брега на морето, където има все още незастроени терени. Дори успели да ги заснемат. Позвънили на телефон 112 със сигнал за незаконно строителство.

Впоследствие кметът на Черноморец получил информация от отдел „Незаконно строителство” в община Созопол.

„Имат разрешение за прекарване на водопровод, но тъй като улицата не е изградена, започват да изграждат улица, за да могат да прекарат водопровод. Само че констатирано е от общината, че материалът, с който започнат да изграждат улицата не отговаря на материала за изграждането на улица и насипването е спряно”, заяви кметът на Черноморец Добри Добрев.

„На пръв поглед не можем да уточним дали има засипване върху скалните образувания, тъй като трябва да се направят по-точни измервания”, коментира Елена Паспалева от РИОСВ-Бургас.

В понеделник РИОСВ ще направи своите проверки, а в Созопол била насрочена среща между представители на общината, инвеститора и изпълнителя на обекта.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@