0

Л окализиран е пожарът на свищовското сметище и е спряно разпространението му към вилната зона и гората наблизо. На мястото денонощни дежурства дават екипи на пожарните служби в Свищов и Горна Оряховица. Съдействие оказват и водоноски и доброволци от Община Свищов.

В района все още се изхвърлят отпадъци, въпреки че площадката е закрита. Тепърва ще се установява дали органичните отпадъци са причина за запалването.

Екипи на противопожарната служба дежуриха през цялата нощ. В четвъртък сутринта, поради промяна на посоката на вятъра, дим от сметището е стигнал до част от Свищов.

Огънят пламна в късния следобед в сряда. 

Горят 50 декара отпадъци на сметището, което по документи не трябва да работи от няколко години.

От екоинсппецията във Велико Търново са направили измервания в Свищов и не са установили замърсяване на въздуха. Екипи на противопожарната служба ще дежурят през цялата нощ.

„Разставени са служители на противопожарната служба по целия периметър, които правят всичко възможно да не се разпространи пожара. Хубавото е, че вятърът е от Свищов към сметището, но апелирам към гражданите да уплътнят прозорци, врати и да следят движението на вятъра”, заяви Красимир Кръстев – началник на РДПБЗН – Велико Търново.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@