19

П рокуратурата даде на съд кмета на Карлово Емил Кабаиванов за присвояване на средства в големи размери.

Оказва се, че в периода 2013-2014 г. той е присвоил близо 27 хил. лева, получени от сключен между МОСВ и Община Карлово договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда”.

Парите са му били връчени и поверени да ги пази и управлява, като присвоените средства са предоставени на българската държава от Европейския съюз.

Присвояването обаче е извършено в полза на трима фиктивно назначени в звеното за управление на проекта служители - Никола Хаджийски, Милко Стрехин и Елен Венциславов Писачев.

На кмета на Карлово е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 5000 лева. наложена мярка „парична гаранция” в размер на 5000 лева.

А ако бъде признат за виновен, може да получи от три до 15 години затвор, както и лишаване от права да се заема определена длъжност.

Политическа поръчка - така преди време Кабаиванов определи обвиненията на прокуратурата в безстопанственост, ощетила бюджета на община Карлово.

През август 2015 г. беше на разпит в пловдивксото следствие. „Тенденциозността е видна – два месеца преди изборите да бъда привикван и в този случай наблюдаващият прокурор става част от предизборната програма в Карлово, което е недопустимо”, заяви тогава кметът.

Това всъщност е поредният случай на злоупотреба с власт от страна на български кмет.

Припомнете си скандалния кмет на Галиче

Както и историята с кмета на Куклен

А ето и кои кметове със скъпи лимузини бяха преизбрани през 2015 г.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@