16

Ф ранцузин на име Александър Мартинез е човекът на снимките на фалшивия профил „Александър Николов”, измамил десетки българи в социалните мрежи.

Мартинез е оставил достъпа до профила си във „Фейсбук” свободен, което е позволило снимките му да бъдат виждани и сваляни от всички.

Спас от Кочериново, или Александър от Париж, прибрал 30 000 лв.

Нова мода със стари пари при измамите по морето

Те са били използвани от българския измамник, изградил многопластова фалшива самоличност в интернет в последните 4 години.

Мъжът с името „Александър Николов” и снимките на Мартинез успял да излъже десетки хора да му дадат хиляди левове за да закупят евтини самолетни билети и мобилна техника.

Вчера в София беше задържан предполагаемият извършител на деянието – Спас Василев от Кочериново.

Оказа се, че срещу Василев са повдигани и предишни обвинения за измами. Срещу него има 4 стари производства в София, Дупница, Благоевград и Варна.

Преди време българинът е учил във Франция. В ролята на „Александър Николов” той се е представял като човек, който от дълго време работи в същата страна.

По непотвърдена информация Мартинез е от Лион и работи за авиокомпания, което снимките му от разнообразни дестинации по света, присвоени от „Николов”. 

В момента фалшивият профил е блокиран от ГДБОП. 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@