61

В ътрешният министър Валентин Радев потвърди, че има задържан за бруталното изнасилване във Варна, извършено през деня на оживено място.

Жертвата бе нападната и изнасилена в района на ул. „Струга“. Жената успяла да даде описание на насилника си. Служителите на реда бяха задържали 10 души като заподозряни за съпричастност към престъплението.

Задържаха мъжа, изнасилил жената във Варна

Мъжът е на 27 години, криминално проявен, няколко пъти е лежал в затвора, каза вътрешният министър в интервю за NOVA.

Последно е излязъл от затвора през 2015 г. и оттогава не е имало сигнали за негови провинения.

Радев потвърди, че задържаният е от ромски произход.

Вътрешният министър посочи още, че продължава издирването на избягалия от затвора в Стара Загора престъпник.

„Имаме информация, че искал да отиде на определено място. Интересно е защо е избягал малко преди да излежи присъдата си”, каза Радев и допълни, че полицията работи активно.

Обирджия избяга от затвора в Стара Загора

Полицията продължава да работи и по случая с нападнатия и пребит в Борисовата градина журналист Иво Никодимов.

Министър Радев потвърди, че за справяне с престъпността в по-малките населени места 1000 полицаи от големите градове отиват там. За пребитото и обрано възрастно семейство в търговищко село той обясни, че се работи по случая и се проверява роднина с говорен дефект, който най-вероятно е извършител на бруталното престъпление.

Вътрешният министър заяви, че престъпността спада. „Усещането в хората е едно, но статистиката показва друго. Моля всички гражданите винаги, когато нещо става, да сигнализират в полицията”, каза Радев.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@