0

„Нямаме никаква информация защо швейцарските власти са предприели заличаване на сигнала о отказ от екстрадирането на лицето. Не са длъжни дори да ни дават каквато и да е информация. Българската прокуратура след като беше уведомена за това, че семейство Арабаджиеви се намират в дома на лицето Семерджиев, започна разследване за лично укривателство. За това, че предоставяйки жилището си, за да се укриват там Арабаджиеви, Семерджиев е спомогнал на тези, лица които са обвиняеми да избегнат наказателно производство”, коментира в „Здравей, България” по NOVA говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя посочи, че за да започне разследване за произхода на парите на Семерджиев, трябва да има сигнал до прокуратурата.

По отношение на кмета на община Стрелча, Арнаудова посочи, че разследването е за принуда.

„Престъпление против личността. Тъй като считаме, че данните, с които стартирахме и събраните доказателства, сочат, че лицето е злоупотребило със служебното си положение на кмет на община и е принудило служителите да извършат действия противно на волята им”, поясни говорителят на прокуратурата.

Все още не е приключило разследването на Окръжна прокуратура – Пловдив във връзка със сигналите за непрозрачно и незаконосъобразно разходване на средства от община Пловдив. Там предстои да приключим проверката”, обясни Арнаудова. 

„По отношение на зам.-кмета на Столична община, колегите от Специализираната прокуратура са на финал. Предстои съвсем скоро внасяне на обвинителен акт”, каза говорителят на прокуратурата за разследването на злоупотреби за ремонта на „Граф Игнатиев”. Арнаудова подчерта, че събраните доказателства сочат извършено престъпление с висок обществен интерес, с висока степен на обществена опасност.

„В нито едно от разследванията прокуратурата не работи предизборно. И в случая с кмета на Созопол, и в този с кметицата на Златица СГП работи от около година”, категорична бе Арнаудова.

Тя добави, че четирите пълнолетни лица от Плевен, които бяха задържани за рекет над ученици, ги грози до 10 години лишаване от свобода. Двама от тях са осъждани, а другите двама са с криминални регистрации, обаче не са осъждани. Повече от една година те са упражнявани системен психологически тормоз над жертвите си.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@