5

П реди две или три седмици Владимир Пелов се е укривал в апартамент в блок в Ботевград, който днес беше отцепен от полицията заради намерени взривни вещества, предаде NOVA. Той беше евакуиран.

В апартамента в блока на бул. „България" е намерена раница с експлозиви и граната, която най-вероятно е била на Пелов. 

Районът беше обграден от служители на жандармерията. Блокадата продължи около девет часа.

„Продължават процесуално-следствените действия и оперативно-издирвателните мероприяти. Въпросният блок е част от такива. Тъй като в апартамента има намерени вещества – общоопасни, са извикани специалисти от Отряда за борба с тероризма, които да ги обезвредят. След това разследващите ще продължат с огледа”, поясни главният секретар на МВР.

След 23 часа вчера в центъра на Ботевград, в алея зад музея, избягалият от софийския затвор Владимир Пелов причаква Марио Панчев - двамата стрелят един срещу друг, но Панчев убива Пелов. Самият Панчев е в тежко състояние в "Пирогов". Според една от версиите той е искал да му отмъсти, защото Панчев свидетелствал срещу него за убийството на двама роми. Основната версия са неуредени финансови отношения. Според техни съграждани пък спорът бил за жена. 

Борисов за убийството на Пелов: Накарах се много на МВР

По случая Пелов - Намериха взривни вещества в Ботевград

Човек видял убиеца на Пелов преди стрелбата в Ботевград

Младен Маринов опроверга появилата се информация, че в блока е била приятелката на Панчев, но потвърди, че действията на криминалистите са свързани с престрелката.

По непотвърдена от МВР информация Владимир Пелов се е укривал в апартамент в евакуирания блок. На оглед с полицията беше доведен младеж - син на приятел на Пелов. Момчето знаело, че опасният рецидивист се укрива в дома, но от страх не го предал.

Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха от затвора в началото на април. МВР получило много сигнали за местонахождението на Пелов, но той бил много опасен. Премиерът заяви, че е говорил с хората от МВР и им се накарл много, но Пелов 4-5 пъти се измъквал от засади. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@