8

М арио Панчев, тежко раненият след престрелката, в която загина рецидивистът Владимир Пелов, избягал от Централният софийски затвор, е живеел с майка си в Ботевград. Не е имал деца или съпруга.

Негов познат, който дори е бил в една килия приемната на затвора в София с Пелов, сподели пред NOVA, че е видял Панчев около 9:30 часа, или около 2 часа преди стрелбата.

Избягалият от затвора рецидивист Пелов изпрати писмо

Двама въоръжени мъже избягаха от Софийския затвор

Вижте във видеото как Пелов и Колев бягат от затвора

„Видях Марио Панчев същата вечер. Бях в заведението, на 30 метра от което е станала стрелбата. Той също стоеше там с още двама души, които аз не познавам”, коментира мъжът, пожелал да запази анонимност.

Според него няма как Пелов да се е разхождал в родния си град, където се укривал.

„Владо не би си позволил да се разхожда свободно в Ботевград. Той е разпознаваем веднага. Единствено може би в околностите на Ботевград”, смята мъжът.

По думите му Панчев е бил един от двамата свидетели срещу Пелов за двойно убийство, извършено на паркинг през 2016 г.

„Владо беше под домашен арест, но след показанията на тези двамата, прокуратурата го прибра в затвора, като му прекрати предсрочното освобождаване”, посочва мъжът.

„Аз съм свидетел, че поне първите 3 страници от писмото, което Пелов разпрати до медиите, са написани отдавна, още в затвора. Той събираше всякакви доказателства”, заявява мъжът. „Беше решил, че няма да се предаде, докато не докаже, че е невинен”.

Мъжът е категоричен, че Пелов се е върнал в Ботевград, за да отмъсти на Марио Панчев.

„Панчев никога не е бил богат, за да се занимава с лихварство – единствено грабежи, кражби, изнудване и рекет”, пояснява мъжът. Той допълни, че Панчев е имал доста регистрации за криминални деяния в полицията, бил е осъден ефективно, но по благоговение на прокуратурата не е лежал в затвора.

„Всичко му е прощавано, защото е давал информация и пари на полицията”, предполага мъжът.

„Писмото на Владо малко или много го е предупредило. Той много добре е знаел Владо за какво е избягал. С писмото ги е предупредил, че ги търси”, коментира мъжът.

Убитият Владимир Пелов и криминално проявеният Марио Панчев от година и повече са били в изключително напрегнати отношения, вследствие на лични конфликти и най-вероятно неуредени сметки след извършена престъпна дейност, така че те са били врагове, а не приятели”, заяви днес главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и добави, че „Марио Панчев има множество криминални регистрации, включително има информация, че преди време е извършвал престъпна дейност, съвместно с Пелов”. 

Директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Христо Терзийски пък заяви, че Владимир Пелов е нападнал Марио Панчев.

Нападението не е на криминалния контингент, който в момента бере душа в „Пирогов“, а е обратно – нападението е от Пелов към този човек”, каза Терзийски.

„На територията на София-област Ботевград е едно от най-спокойните места от криминогенна гледна точка. Знаете няколко последни случаи, които станаха медийно известни. Абсолютно всички са решени с установени извършители. Всяка операция, която планирахме за проверка за сигнал за местонахождението на Пелов, беше изключително прецизно планирана и провеждана. Отчитахме рисковете, за да дадем жертва дали страничен гражданин, или полицейски служител“, коментира Терзийски.

По думите му има висящи досъдебни производства в Окръжна прокуратура-София, по които част от лицата от бившето обкръжение на Пелов и негови приятели, се явяват свидетели за престъпната му дейност.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@