4

О пасни сгради застрашават жителите на кв. „Кумарица” в район Нови Искър. 

„Тези сгради от много години са в това състояние. Близкото военно поделение беше закрито през 2003 г. ик тези обекти бяха изоставени. С течение на времето се превърнаха в тези руини, защото никой не се грижи за тях. В тези околоблокови пространства израснаха децата ни. Те оцеляха за радост, но все още има подрастващи тук и във ваканционните дни е труден контрола на децата. Тук е доста опасно да се пребивава около тях, а още повече някой да влиза вътре”, обясни Николай Иванов, който живее в близост до сградите, пред „Здравей, България” по NOVA

Сградите са собственост на Министерството на отбраната.  

„Тази сграда е в критично състояние и това ще наложи бързи решения от наша страна за мерки за обезопасяване – това, което съвсем основателно притеснява и гражданите и освен това и мерки за нейното премахване”,  обясни Огнян Йовчев, „Управление на държавните имоти” в ГД „Инфраструктура на отбраната” в МО

„Мерките ще бъдат взети в съвсем кратки срокове. По отношение на жилищния фонд, който се управлява от Министерството на отбраната се взимат перманентни мерки и в момента се извършват ремонти на повече от 106 жилища в София”, обяви Станислав Благов, „Жилищен фонд”, ИА „Военни клубове и военно-почивно дело” към МО.

Асен Банков, началник отдел „Архитектура” към районната община съобщи, че Министерството на отбраната е уведомено за проблема още през 2012 г. „Последствие отново е писано и са уведомявани. Сградата трябва да бъде премахната бързо”, добави той.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@