4

Б алкон, надвиснал над тротоар на красивата пловдивска улица „Охрид” 4 в европейската столица на културата Пловдив, държи абсурден рекорд по брой на разбити глави.

За близо половин век жертвите са стотици,

но няма сила, която да поправи нелепата проектантска грешка. От близка болница обмислят предложение за нова клинична пътека – първа помощ за разсеян минувач, разказва NOVA.

Георги Симидов се връщал от гости, когато внезапно чул удар от главата на една жена. „Челото ѝ беше хлътнало и потече много кръв. Притискайки тампон към раната, тя стигна до поликлиниката. Много хора казаха, че такъв инцидент е ежедневие”, разказва свидетелят. И допълва, че човек може да премине коварната тераса, само ако се наведе навреме.

„Ако се движа с по-голяма скорост и е тъмно навън, какво правя?”, пита се свидетелят. След инцидента Симидов подава жалба.

Редовно преминаващите покрай опасното място пък настояват терасата да бъде премахната.

Ражда се и нова идея за по-безопасен контакт с балкона – да се изгради пункт за раздаване на сигнално жълти каски и светлоотразителен триъгълник за през нощта.

Кметът на район „Южен” в Пловдив Борислав Инчев коментира случая: „Има три варианта за решаване на този проблем – единият е боядисване на терасата в ярък цвят, поставяне на указателна табела за внимание и насочване на пешеходците, за да не се блъснат в терасата”.

Още по темата вижте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@