24

П остройки на плаж "Кабакум" край Варна предизвикаха въпроса законни ли са? Конструкциите заемат голяма част от ивицата, а екипът на NOVA установи, че никой няма представа кой и как ги издига.

Община Варна не знае кой е новият наемател на плажа и при тях няма внесени документи за обекта - разрешително или одобрена схема.

Когато видяха камерата на телевизията, работниците веднага избягаха. 

Бетон на плажа във Варна, какво се строи

Представителят на Общината от Дирекция "Управление на сигурността и обществения ред" Николай Няголов заяви, че след подадените два сигнала за незаконните постройки, незабавно са извършени проверки, които довели до съставяне на актове на работниците.

"В Община Варна няма входирана схема, която да е била съгласувана с главния архитект", обясни Няголов.

Протест в София заради строеж до детска градина

Той продължи, че ще бъде извършена следваща проверка и на документите за строежа и, ако се открият нарушения, наемателят на плажа ще бъде санкциониран.

От Министерството на туризма заявиха, че незабавно ще проучат на кого е отдаден плажът под наем и ако градежите се окажат незаконни, ще бъде издадена заповед за събарянето им.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@