34

Е дин от най-успешните състезатели по ски, петкратен носител на световната купа по ски алпийски дисциплини през 80-те и 90-те години, Марк Жирардели е мажоритарен собственик на фирмата-концесионер на ски зоната в Банско.

От пресцентъра на Министерството на околната среда и водите съобщиха днес, че на среща днес с министрите на околната среда и водите Нено Димов, на туризма Николина Ангелкова и на икономиката Емил Караниколов Жирардели е представил оригинални документи, удостоверяващи, че притежава 100% от собствеността на "Такс сървисиз лимитед" - компанията, която е мажоритарен собственик на "Юлен" АД.

Жирардели е бил придружен от адвокатите на "Юлен" АД. На срещата са били обсъдени концесионният договор за ски зона Банско и необходимостта от изграждане на втори кабинков лифт в курорта.

Министър Димов е обяснил на Марк Жирардели, че в момента се водят преговори за изменение и допълнение на договора за предоставяне на концесия с "Юлен" АД, за което е упълномощен от Министерския съвет. С промяната се цели да бъдат изчистени неяснотите с границите на концесионната територия на ски зона Банско, както и да се промени и увеличи концесионното възнаграждение.

Марк Жирардели на откриването на ски сезона в Банско, 15 декември 2018 г.
Марк Жирардели на откриването на ски сезона в Банско, 15 декември 2018 г. Източник: БГНЕС

На срещата е била обсъдена също необходимостта от залагане в договора на санкции при нарушение на екологичното законодателство. Поставен е бил въпросът и за собствеността на "Юлен" АД.

Марк Жирардели е заявил, че е упълномощил мениджмънта на "Юлен" АД да водят преговори по поставените теми и да се намерят решения с цел бъдещото развитие на Банско.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@