117

П ро-вегански активисти се съблякоха, напръскаха се с фалшива кръв и се увиха с найлони като опаковки месо в София, за да протестират срещу консумацията на местни продукти.

Протестът съвпадна с Гергьовден - празник, за който по традиция се одира и се пече цялото агне.

Учен: Веганството не е полезно за планетата

Да разболееш детето си, за да го направиш веган

Веган: Яденето на месо е неетично. Диетолог: Задължително е

„Това е варварска традиция, която не трябва да бъде част от нашия жизнен стандарт и начин на живот в XXI век”, обяви председателят на Българския вегански съюз Никола Донев.

Още преди протеста той обяви: „Ще проведем изключително шокираща и зрелищна акция с хора пакетирани като човешко месо. Хора готвени в огромен казан, хора въртяни на шиш, хора завити в огромен дюнер, и хора рязани, кълцани и пържени в огромен тиган”.

„Ще пресъздадем и колитбата в кланица, с окачането на труповете с главата на долу и прерязването на гръкляна. Искаме хората да видят, че месото не расте в супермаркета. Да видят какво реално струва това на животните и как те се борят за живота си, но нямат никакъв шанс пред техните убийци. Протестираме защото масово хората плащат за тези убийства. Протестираме срещу масовото избиване на тези бебета агънца, срещу безчувствието и безсърдечието на техните убийци и техните поръчители - всички консумиращи ги”, посочи Донев.

Българския вегански съюз се описва като „организация за застъпничество за правата на животните, целяща разпространението на веганството в България”.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@