19

М омичето, чиито родители се опитаха да го продадат в чужбина, е настанено в Кризисен център. Това съобщи Алина Конкьова, директор „Социално подпомагане” – Бургас пред "Здравей, България" по NOVA. Днес ще се решава каква мярка да бъде приложена. Един от вариантите е да остане в Кризисния център до 6 месеца.

Родителите се опитаха да продадат дъщеря си във Франция. Семейство от квартал „Акациите” в Бургас беше заловено, докато организира продажбата на собственото си дете.

Семейството отвело дъщеря си в общината в Бургас, за да ѝ бъде изваден нов акт за раждане. Обяснили, че оригиналният документ, необходим за удостоверяване на родителските права, а и при пътуване зад граница, е изгубен. Поведението на фамилията се сторило подозрително на служителите на отдела за административно обслужване. Те използвали момент, когато детето останало само за кратко, за да разговарят с него. И тогава момичето споделило, че ще бъде изведено в чужбина против волята му.

Тя казала на служителите, че отвън ги чака бус, който да ги вземе с майка й и да ги транспортира. Това обясни директорът на Центъра за административни услуги "Възраждане" Магдалена Манолова. В разговора си със служителите на реда обяснила, че е необходимо да се действа бързо.

Момичето трябвало да бъде омъжено

за 17-годишно момче във Франция. Семейството  на момчето трябвало да плати 5 000 лева, но бъдещата свекърва не успяла да ги събере и затова уговорката се променила на 1500 лева и златни накити.

Служителите веднага подали сигнал. Задържали са и хората извън сградата. 

Извън стаята с детето и майката е имало и жена съгледвач, която наблюдавала ситуацията. Тя ен е разбрала какво става. 

Първоначално уговаряната сума била 5 000 лева. Родителите на момчето, обаче, успели да дадат само 1500 лева и бижута.

Двете фамилии, участвали в опита за продажба, могат да получат наказание до 1 година затвор.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@